Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žebřík na střechu

Od: ok® odpovědí: 11 změna:

Zdravím vás a zároveň prosím o radu,jak jednoduše vyrobit dřevěný žebř se zavěšením na štít na sedlovou střechu.

Potřebuji se dostat na špici střechy a poopravit uvolněnnou tašku + nahradit hřebenáč. Mám k dispozici alu výsuvný žebř 3x11. Jenže když jej spojím "za sebe" a opřu na střechu, tak nedosáhne nevyším bodem žebře ani do půlky střechy. poto bych potřeboval zhotovit provizorní.

Sehnal jsem 4 desky 5metrovky, samozřjme bych vyrobil jakoby klasik žebřík, ale jde mi o to jak celkem bezpečně vytvořit ty "zarážky/háky" abych žebřík "zavěsil na štít" a pak po něm vylezl až na místo opravy

V příloze jsou šipkami označené místa ( foto předek/zade)

Žebřík na střechu
Žebřík na střechu #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

01.11.20 22:31
hodnocení

8x
Žebřík na střechu #3
Žebřík na střechu #4

hodnocení

1x

Hlavně nevyrábějte žebřík z dřevotřísky*modla*

jabraka*
hodnocení

0x

Natíráme střechu na chalupě,stačí svázat dva žebříky a pověsit je přes hřeben.Dá se pak po nich běhat z obou stran.Na tuto dvojici js´de zavěsit i menší žepříček napříč aby se mohlo do stran.Když se pokládá 180 m2 plechu,vymyslí se i nemožné.

JABRAKA

ok®
hodnocení

Může být takový sklon toho aluzebriku? Nezlomi se pode mnou?
Desky si už chystám
Žebřík na střechu #5
Žebřík na střechu #6

Máš pro to nějaký zvláštní důvod? dávat takhle blbě žebřík? Já bych na to nevlezl. Když se nezlomí, tak může snadno ujet.

ok®
hodnocení

Pro jistotu jsem se ptal.Ujet by určitě nemohl, použil bych vozík jako "zarážku".Chtěl bych prostě pomocí tří dílů žebře se dostat co nejvýše a pak bych "zavěsil" ten dřevěný a šup nahoru.

hodnocení

0x
V žádném případě na takto položený žebřík nelezte!
Žebřík má stát, ne ležet! Ten jedenácti příčkový bohatě stačí, ze dvou dílů od země dosáhne kus nad spodní kraj střechy. Na střechu položíte ten dřevěný.
ok®
hodnocení

Dobrá tedy. Ono někdy před 15lety a o 20kilo méně bych se tam dostal z druhé strany domu jako pavouk bez žebře až ke štítu,ale na to si teď netroufnu.Proto to chci vyřešit ze zadní strany vylézt.

ok®
hodnocení

Tak včera jsem měl konečně čas na zhotovení žebříku. Sehnal jsem nakonec 4x6metrove latě. Sice těžké jak cip, ale podařilo se mi to dotlacit. Pro jistotou, jsrm si žebř pojistil lanem.
Děkuji vám za tipy a rady
Žebřík na střechu #7
Žebřík na střechu #8
asd1

Řemeslo braň se... To byl problém okopírovat to na fotce od magora? Od pohledu těžký jako prase úplně zbytečně a ty kolečka místo dřeva, to musí vyjet = zajištění lanem neni zajištění ale bude to držet jen to lano..

Zajištění lanem je taky dost divoký, jak žebř vyjede z hřebenu tak se to lano protáhne o metr, když zrovna budeš dole na začátku žebříku tak vyjedeš metr od kraje střechy = hop na zem ;) Kromě toho to lano oláme eternity dole u okapu.. Lano se háže přes celou střechu a jistí se šplhadlem přímo borec..

ok®
hodnocení

Asd1
Původně jsem to chtěl udělat dle "magora" ale zdálo se mi to málo bytelne a navíc jsem měl obavu, že když bych to tahal po střeše, že bych poškodil krytinu.
Tak jsem to udělal tak jak to je. A pod kolečka jsem podložil 10cm hranolek. Takže možná by to nevyjelo i bez toho lana. Nevím.Aje lomcoval jsem v rámci mezi abych nepoškodíl střechu a opravdu drželo to fest.
Ano s tím jištěním, tam nebylo jak to vyřešit jinak. Lano pouze 10m

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]