Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké těsnění do dveří /zárubně

Od: zdepapepa* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den
Můžete mi poradit jaké vybrat těsnění do vchodových dveří do bytu? Mezera v zárubni má šířku 10 mm , nalepil jsem do té mezery v zárubni klasické těsnění 7mm široké ,ale zdá se mi,že to nemá na nic vliv. Poradte jaké prosím zvolit těsnění a zda ho mám nalepit přímo na dveře nebo do zárubně do té mezery, abych zabránil úniku tepla a hluku. Děkuji

Jaké těsnění do dveří /zárubně
Jaké těsnění do dveří /zárubně #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tes
hodnocení

1x

Pokud jsou mezery na jednotlivých stranách stejné, tak je to ještě dobré. Vemte kuličky modeliny a přichyťe ji do falců futer a zavřete dveře. Tak zjistíte přesnou mezeru a tím nalepíte o něco vyšší těsnění.

Pokud jsou mezery velmi rozdílné. Např nahoře 10mm-dole 4mm, tak to je špatný.. a nakonec docílíte špatně dovírání dveří, nebo mezery.

Já zatěsnuji okna i dveře. Pokud jsou železný futra...tak frézuji drážku do dveří a tam pak vtlačím stromečkové těsnění.. To těsnění je pružnější a dokáže si poradit s rozdíly mezer.

---to nalepovací pak po lidech sundáváme...:) když uz si stím neví rady.

111®
hodnocení

0x

co je podle vás klasické těsnění? podle mne silikonové okentes.cz/...

nebo..si na stránkách vyberte

zdepapepa*
hodnocení

Tady to jsem tam dal...

zelezarstvi-fiala.cz/...

hodnocení

0x
Řešil jsem v podstatě to samé, u mě bylo výhodnější nalepit těsnění na dveře. Ale pozor na výšku ťěsnění, je ho víc druhů a když to přeženete, dveře se budou zavírat špatně.

hodnocení

0x

Oměřil bych tu drážku ve futru a podle toho bych prošel internet.

Tedy alespoň mě to připadá, že tam je nějaká drážka.

zdepapepa*
hodnocení

Ano a ta drážka je 1cm široká... Já tam sehnal u nás v železářství samolepicí těsnění se šířkou 7mm a nalepil jsem to do té drážky, ale nepřipadá mi že to má nějaký efekt... Proto jsem se ptal jestli pomuze koupit do té drážky ještě větší Těsnění nebo nalepit to Těsnění přímo na dveře.

hodnocení

0x

1cm mezera mezi křídlem a zárubní značí, že je něco špatně. Tipoval bych to na dveře z Polska a cena cca 1000 kč.

U vstupních dveří bych očekával protipožární zpěňovací pásku , požární odolnost 30 min a stupeň bezpečnosti proti vloupání minimálně 2.

zdepapepa*
hodnocení

Ale já psal, že mezera 1cm je v té drážce zárubně...Ne mezi dveřmi a zárubní...

Máte tedy zárubně s drážkou pro vložení těsnění? Pak musíte sehnat identické, ne samolepící.

Takže, jestli to dobře chápu, máte to takto, jako je na obrázku? Potom shánějte takovéto těsnění

Jaké těsnění do dveří /zárubně #3

hodnocení

0x

Mezera je po obvodu celých dveří? Nebo jen na straně závěsů? Pokud tam, nejsou závěsy regulovatelné? Kdo montoval dveře až tak "odborně"? S takovými mezerami...dejte foto

Takže toto...zárubně MONTKOV?

Jaké těsnění do dveří /zárubně #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]