Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Můžete mi poradit jaké vybrat těsnění do vchodových dveří do bytu? Mezera v zárubni má šířku 10 mm , nalepil jsem do té mezery v zárubni klasické těsnění 7mm široké ,ale zdá se mi,že to nemá na nic vliv. Poradte jaké prosím zvolit těsnění a zda ho mám nalepit přímo na dveře nebo do zárubně do té mezery, abych zabránil úniku tepla a hluku. Děkuji
Pokud jsou mezery na jednotlivých stranách stejné, tak je to ještě dobré. Vemte kuličky modeliny a přichyťe ji do falců futer a zavřete dveře. Tak zjistíte přesnou mezeru a tím nalepíte o něco vyšší těsnění.
Pokud jsou mezery velmi rozdílné. Např nahoře 10mm-dole 4mm, tak to je špatný.. a nakonec docílíte špatně dovírání dveří, nebo mezery.
Já zatěsnuji okna i dveře. Pokud jsou železný futra...tak frézuji drážku do dveří a tam pak vtlačím stromečkové těsnění.. To těsnění je pružnější a dokáže si poradit s rozdíly mezer.
---to nalepovací pak po lidech sundáváme... když uz si stím neví rady.
co je podle vás klasické těsnění? podle mne silikonové okentes.cz/...
nebo..si na stránkách vyberte
Oměřil bych tu drážku ve futru a podle toho bych prošel internet.
Tedy alespoň mě to připadá, že tam je nějaká drážka.
1cm mezera mezi křídlem a zárubní značí, že je něco špatně. Tipoval bych to na dveře z Polska a cena cca 1000 kč.
U vstupních dveří bych očekával protipožární zpěňovací pásku , požární odolnost 30 min a stupeň bezpečnosti proti vloupání minimálně 2.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.