Nejste přihlášen/a.
V novostavbě mám v patře koupelnu.Strop je sádrokarton,parotěska a vata.
Zjistil jsem že z vrchu je vata mokrá.Chtěl bych vědět čím je to způsobené,protože nad ostatníma místnostma to není.
Ve stropě jsou bodová světla.Tak nevím jestli to nemůže být tím,že tudy proniká vlhko z koupelny a nebo teplo z bodovek neprochází přes vatu do půdního prostoru kde pak zkondenzuje.
Určitě vlhko z koupelny = parotěs nefunguje (pokud to je v záruce, tak reklamovat).
Teplo nekondenzuje, kondenzovat může jedině vlhkost ze vzduchu Vlhkost možná prochází dírama pro bodovky = špatně provedený parotěs...
Jsem laik,ale jak vlastně se provádí montáž bodovek do sádrokartonu aby nebyla porušena parotěska? Vždyť přece když je vyvrtán otvor do sádrokartonu tak už je porušena vrstva.
tak jsem to vyřešil.Prostě jsem bodovky zrušil.otvory přelepil parotěskou a ještě pečlivě přelepil páskou.
Problém ustal a vyřešil se mi i druhý problém-vlhnutí komína pod střechou-zřejmě se srážela vlhkost na nejstudenějším místě (na prstencích) a pak jela vlhkost dolu do bloků.
Pokud chceš instalovat halogeny bodovky,je vhodné je umístit do malých květináčků,které pak oblepíš lepenkou.Zlepšíš i požární situaci,ta folie také vydrží pouze teploty kolem 80 st C
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.