Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké Kvalitní stopkové frézy

Od: petr78* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Koupil jsem si v OBI horní frézku Bosch POF 1400 a potřeboval bych k tomu frézky (hlavně na srážení a zaoblování hran, drazkovacku, rybinovou a nějakou profilovanou), v OBI měli jen nějaké obyč, ale chtěl bych nějaké které vydrží a nezačnou pálit dřevo. Nějaké tipy? Nepotřebuji nějaké profi za tisíce, spíš nějaké střední kvality.
Děkuji
Edit: fréza má upínání 8mm

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Velmi solidní, s velmi dobrým poměrem cena/výkon jsou stopky IGM. Běžně jsou používány i na profi CNC strojích

igm.cz/...

petr78*
hodnocení

500,- Kč/ks mi nepřijde zrovna nejlevnější... Koukal jsem teda zrovna na rybinovou a nejlevnější 500. Mám to do hobby domácí dílny, nepotřebuji profi nástroje.
Pri cene cinkovacej šablóny by som cenu rybinovej frézy asi neriešil. Osobne tých niekoľko spojov za rok robím ručo. Síce výsledok býva občas ošemetný, ale zato si môžem z chuti zanadávať. :)

500,- za solidní nástroj rozhodně není moc. Kdysi jsem dostal darem sadu fréz, nějaká čína. Věřte, že většinu z nich jsem ani nepoužil - protože jsou nepoužitelné, pálí to, SK plátek je tak tenký, že se to nedá ani brousit. Ano, darovanému koni na zuby nehleď, že ... Ale pokud ty frézy hodláte používat pro práci, tak věřte, že cenová hladina 500,-/ks není přehnaná, protože na domácí použití Vám ty nástroje vydrží spousty let, jelikož se dají brousit.

petr78*
hodnocení

Já rozumím, ale jak říkám mám to pro domácí občasné použití, navíc hlavně na opracování měkkého dřeva (hlavně smrk, borovice). Je mi jasné, že za kvalitu se platí, ale věřím že pro mě bude bohatě stačit průměrná sada. Čekal jsem tipy na frézy alespoň průměrné kvality max do 250-300 Kč/ks

Jasně. Jenže Vy jste poptával Kvalitní nástroje, dokonce s velkým K. Ovšem prioritou není kvalita, nýbrž cena... Samozřejmě, lze koupit levnější frézy, z Wishe a pod. Nebo koupit nějakou sadu, ta vyjde levněji, ovšem za cenu toho, že koupíte frézy, z nichž některé ani nevybalíte. Ale proč ne - každého volba

kamody.cz/...

petr78*
hodnocení

Děkuji, takhle nějak jsem si představoval odpověď. Jinak hledal jsem něco se solidní kvalitou za dobrou cenu. Asi jsem se špatně vyjádřil. Ale diky

hodnocení

2x
Mám obľúbené CMT a IGM Fachman. Cenovo drahšie, ale pracuje sa s nimi dobre.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]