Nejste přihlášen/a.
Vážení kuchaři a kuchařky poraďte jak dlouho je nutné vařit žampiony a sušené houby aby změkly
abylo je možno dát do kysela. Díky V.
Sušené houby je lépe nechat namočené. Většinou se to nechá přes noc. Když zapomenu, dám do studené vody do kastrolku a na nejmenším hořáku, úplně ztlumené přivedu téměř k varu a nechám až do použití, než je přidám do polévky nebo omáčky. Prostě bez namočení to není fajn. Čerstvým žampionům stačí několik minut varu, bez namočení.
Jestli máte na mysli krkonošské kyselo, tak podle mojí babičky tam patří sušené houby- směs - jsou výraznější, žampiony jsem jednou zkoušela, ale zdaleka to nebylo ono. Taky je nechávám aspoň chvíli namočené a potom vařím v osolené vodě, ochutnám kousek, jestli jsou dost uvařené. Kyselo mám spojené s dětstvím, tak ho vařím jako ho vařila babička a mamka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.