Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aku vratčka píská - je to vada?

Od: msg odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

koupil jsem v Hornbachu novou aku vratčku (modrou Einhelku BT-CD 18 1h) a cekem dost mi v ní při zmáčknutí spouště píská. Je to takový tón asi jako když se dovoláte na fax, ale pořád stejný neměnný.
Píská i když jen lehce namáčku spoušť a vrtačka ještě netočí. Při točení motorem píská taky, ale to už to z velké části přehluší motor.
Nevím co to je, asi elektronika na regulaci otáček nebo co. Celkem mě to štve a taky nevím, jestli to kvůli tomu brzy neodejde.
Měl někdo podobnou zkušenost?
Co s tím? Mám to reklamovat?
Předem díky za info.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nereklamovat, to tak prostě je.

petr123*
hodnocení

0x

Pravděpodobně skutečně půjde o vysoké frekvence které vytváří regulátor otáček. Takže nejde o závadu, ale vlastnost.

Nicméně pokud na vrtačce nejsou stopy po používání tak ji Hornbach vezme zpět a vyplatí peníze. Můžete zkusit koupit nějaký jiný model, třeba to bude lepší.

hodnocení

0x

Reklamace, nebo

forum.living.cz/...

msg
hodnocení

Jo, to je ode mě. Mám tam účet ještě pod starým nickem.

No ale zatím mi pár lidí říkalo, že je to normální... tak nevím. Asi jde o to, jak hlasité to je, co? (A to je asi tak, že na 5m by to člověk slyšel.)

...tušil jsem, ale přesto bych si to nenechal líbit a šel reklamovat, páč jste si pořídil vrtačku, nikoliv píšťalku.

petr123*

A když si koupíš auto tak ho taky půjdeš vrátit, protože sis koupil stroj na převážení lidí z místa na místo a o to že má při jízdě vrčet a spalovat palivo nestojíš? ;)

Prostě je to normální, ale jak píšu - v Hornbachu není problém vrátit nebo vyměnit.

jabraka*
hodnocení

0x

Ten tón může vydávat triak v regulátoru.Je to asi jako v trolejbusu někdy to při přidávání rychlosti taky píská.

JABRAKA

plaky*

taketo veci typu hornbach,baumax to je normalne..ja som tam vyreklamoval uz asi 30 veci..nakoniec aj tak vsetko vyhori,takze je to jedno..ked chcete mat klud kupte si znackovu vec...

msg
hodnocení

No, hlavně s ní teď budu potřebovat dělat, takže ne že budu čekat měsíc co to bude někde v servisu.

Buď výměna za nový kus nebo to nemá cenu. Aby to nechtěli servisovat...

petr123*

Neřeš reklamaci, vrtačku zabal do původního obalu, vezmi si účtenku a u vchodu do obchodu řekni na informacích že chceš vrtačku vrátit že ti prostě nevyhovuje. To že divně vrčí a podobně neřeš, prostě ti nevyhovuje. Oni se na ní podívají a jestli nebude mít nějaké viditelné stopy po používání tak ti OKAMŽITĚ vrátí peníze. Žádné čekání na vyřízení reklamace nemusíš řešit ;)

nedávno tu někdo popisoval i značkovou vrtačku rozbitou. já používám i neznačkové a jsem spokojen.

hodnocení

0x

Tyristorový měnič na regulaci otáček často píská, závada to není. Je to běžný elektromechanický/akustický jev. V tramvajích a trolejbusech tyristory taky pískají a taky je nikdo nereklamuje. Obávám se, že s takovou závadou, která vlastně ani závadou není, Vás z reklamačního vyhodí. Taky mám neznačkovou akumulátorovku, už asi 5 let, taky píská, ale slouží pořád dobře. Narozdíl třeba od značkové příklepovky Makita, kde mi už po třech letech nefunguje regulace otáček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]