Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem v Hornbachu novou aku vratčku (modrou Einhelku BT-CD 18 1h) a cekem dost mi v ní při zmáčknutí spouště píská. Je to takový tón asi jako když se dovoláte na fax, ale pořád stejný neměnný.
Píská i když jen lehce namáčku spoušť a vrtačka ještě netočí. Při točení motorem píská taky, ale to už to z velké části přehluší motor.
Nevím co to je, asi elektronika na regulaci otáček nebo co. Celkem mě to štve a taky nevím, jestli to kvůli tomu brzy neodejde.
Měl někdo podobnou zkušenost?
Co s tím? Mám to reklamovat?
Předem díky za info.
Jo, to je ode mě. Mám tam účet ještě pod starým nickem.
No ale zatím mi pár lidí říkalo, že je to normální... tak nevím. Asi jde o to, jak hlasité to je, co? (A to je asi tak, že na 5m by to člověk slyšel.)
...tušil jsem, ale přesto bych si to nenechal líbit a šel reklamovat, páč jste si pořídil vrtačku, nikoliv píšťalku.
Ten tón může vydávat triak v regulátoru.Je to asi jako v trolejbusu někdy to při přidávání rychlosti taky píská.
JABRAKA
taketo veci typu hornbach,baumax to je normalne..ja som tam vyreklamoval uz asi 30 veci..nakoniec aj tak vsetko vyhori,takze je to jedno..ked chcete mat klud kupte si znackovu vec...
No, hlavně s ní teď budu potřebovat dělat, takže ne že budu čekat měsíc co to bude někde v servisu.
Buď výměna za nový kus nebo to nemá cenu. Aby to nechtěli servisovat...
Neřeš reklamaci, vrtačku zabal do původního obalu, vezmi si účtenku a u vchodu do obchodu řekni na informacích že chceš vrtačku vrátit že ti prostě nevyhovuje. To že divně vrčí a podobně neřeš, prostě ti nevyhovuje. Oni se na ní podívají a jestli nebude mít nějaké viditelné stopy po používání tak ti OKAMŽITĚ vrátí peníze. Žádné čekání na vyřízení reklamace nemusíš řešit
Tyristorový měnič na regulaci otáček často píská, závada to není. Je to běžný elektromechanický/akustický jev. V tramvajích a trolejbusech tyristory taky pískají a taky je nikdo nereklamuje. Obávám se, že s takovou závadou, která vlastně ani závadou není, Vás z reklamačního vyhodí. Taky mám neznačkovou akumulátorovku, už asi 5 let, taky píská, ale slouží pořád dobře. Narozdíl třeba od značkové příklepovky Makita, kde mi už po třech letech nefunguje regulace otáček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.