Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenosti s plastovými okny z hobbymarketů Obi, Hornbach apod.? Je mi jasný, že to nebude žádná hitparáda, ale jde mi o okna na chatu, do kterých nehodlám investovat 100 tis. a bude mi v pohodě stačit, když nahradí stávající netěsnící dřevěná okna/dveře. Nabízí tyto markety také instalaci? Děkuji.
+Je potřeba oddělit několik profesí,které se zabývají plastovými okny.Na prvním místě to jsou výrobci profilů.Ti vyrábějí profily a dodávají je firmám,které z profilů vyrábějí okna.K nim se ještě přiřazují sklenáři,kteří vyrobená okna zasklívají,.Pak jsou tu firmy,které okna zabudují do stavby,zákazník může volit výrobce profilůs nejmenší tepelnou propustností.Ten je zkombinuje se skly,které mají výborné izolační parametry,a stavaři,kteří okna zabudují do stavby tak,aby se všechny dobré vlastnosti optimálně využily.
JABRAKA
Nevím jak hobby market u Vás, ale u nás jen prodej oken. Jsou to ty nejobyčejnější, nejhorší tepelná izolace.
Máte předstravu, kolik a jak velká okna chcete? Vaše udaná cena je dosti asi přemrštěná, nebo máte velkou chatu.
Těch oken je poměrně dost + parapety, žaluzie. Odhad nejlevnějších firem okolo 100 tis. A to byly firmy, o kterých nebyl moc lichotivé recenze. Osobně si myslím, že kvalita tak na úrovni Obi - jen s tím rozdílem, že s věcma z Obi jsem neměl nikdy problém např. s reklamací a bez potíží vrátili i peníze.
Já poptávám 2-4x ročně okna pro zákazníky, obesílám již jen Svět oken, PKS, a PZM, Dříve jsem poptával 10-15 firem, ale tyto tři poptávám poslední roky. Naposledy na začátku září. (7 oken za 58 tisíc)
Nechám první zaměřit, domluvíme co a jak, pak jejich obrazovou a rozměrovou nabídku obešlu další a pak jen licituji o drobnostech.
Z hobbymarketu to nekupujte, mají omezený sortiment .Montáž neprovádí. U dřevěných oken do rozměru max. 1200 mm. Pokud máte minimum rozměrů, š.600,900 a 1200, můžete to koupit i tam ale tím to končí. Maximálně vám to dovezou. Ale nehledejte tam nějaké bližší informace o tepelněizolační nebo hlukověizolační kvalitě.
Raději bych vám doporučil firmu, která okna vyrobí, dopraví a namontuje na klíč, včetně oplechování, doplňků - žaluzií,sítí apod.
Pokud si seženete montážníka který vám montáž provede za rozumnou cenu a okna budou menších rozměrů tak to v marketu vemte. Montoval jsem je a při malých rozměrech to zase není taková hrůza. Největší únik tepla přes jakékoliv okno je přes sklo a jestliže je zasklení 4-16-4 tak je to v pohodě. Okna do s.marketů jsou většinou z Polska a ty se proti začátkům zlepšili. Vchodové dveře pouze v případě,že je s vámi vybere ten kdo tomu rozumí. povedlo se mi tam oběvit i docela dobré za 10000kč.
jenyk, standardně horší již nejsou. Jen z hodně starých zásob, by snad 4/12/4, ale již mnoho let nesmí být hliníkový a slabší rámeček než 16mm.
Kupujeto stále velká většina lidí protože už se roznesl mezi lidmi fakt, že na trojsklo nebo jiné silnější zasklení je u nás max. 5 druhů profilů, které váhu okna zvládnou. Já bych dal ruku do ohně pouze za jediný a to je Salamandr. Nevím jestli už jsi viděl co dokáže váha skla udělat s profilem, on nepraskne ale zdeformuje se do kosa. Samozřejmě po záruce. Pokud chceme aby nám okno izolovalo tak jedině předokení rolety. To všechno ukáže termokamera.
Tak jsem zjistil, že Obi montáž nenabízí, DEK okna prodává pouze na zakázku (tzn. vyrobí je speciálně pro vás - otázka za kolik), hornbach zatím nikdo neodpověděl. Obecně ale markety nabízí rozměrů dostatek - s tím bych problém neměl, přizdít 3 cm se dají vždycky. Jasně, že je nejlepší nechat okna zaměřit a nechat si je vyrobit - jenže... firem je mraky a kterou vybrat? Četl jsem hodnocení mnoha firem a vždy je třeba 7 hodnocení kladných a pak 3 totálně negativních. Jedná se vesměs o to stejné - neochota cokoliv vyřešit v rámci reklamace. Trochu mě děsí, že dám 100 litrů za okna na chalupu (největší investice) a pak se budu klepat hrůzou, aby nepřijel nějaký ožrala to instalovat. S množstvím pěny se také velmi šetří - vlastní zkušenost. A koupit okna od pár skutečně profesionálních firem, tak to mám dva vagony uhlí... Proto má úvaha koupit okna někde v Obi, kde jsem nikdy neměl problém cokoliv vyreklamovat.
Rozhodnutí je jen na Vás.
Domnívám se, že ani Hornbach Vám je nenamontuje.
Dek je firma, která přeprodává zboží, ale montáž ne. Dělají to jako já, že mají svého dodavatele, ten udělá cenu i s montáží. Přesně jako jiné firmy. Montáž vidíte černě, že přijede ožrala. Ještě se mi to nestalo. Když chcete OBI, mají ty nejhorší okna. Ty opravdu chcete?
Tisíce lidí si je nechává montovat. Občas vím o reklamacích, které nejsou reklamace, že se jim potí a podobně.
A koupit okna od pár skutečně profesionálních firem, tak to mám dva vagony uhlí
Vy už máte nějaké nabídky?
Ano, udělal nechal jsem si udělat několik nabídek. Pak jsem hledal recenze k těmto firmám a jak říkám, firem bez negativních recenzí tak 1 - 2 z 10, které jsem obeslal. Ceny oken těchto firem však ca. o 25% vyšší než průměr. Myslím, že instalace oken je velmi důležitou částí celé akce a neméně důležité je případná reklamace - seřízení atd.
Těm kteří se naváží, že chci za každou cenu okna z obi tědy prosím, aby mi poradili nějakého solidního výrobce nebo prodejce oken i se spolehlivou montáží. Stejným způsobem budete reagovat, když vám napíši, že jsem oslovil těchto 10 firem, tak mi řeknete, že těchto 10 je absolutně nejhorších, ale již nikoho nedopoučíte. Okny z marketu jsem nemyslel za každou cenu okna z obi... Bohužel nikdo neporadil, nedoporučil, jaká okna vzít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.