Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cirkularka-pomalé otačky

Od: kuba89 odpovědí: 13 změna:

zdarec panové mam novou cirkularku lumag ws700 a mám problémm že poslední dobou se mi nechce roztočit na max otačky někdy jo někdy ne zkoušel jsem meřit kabel zkontrolovat pojistky jistice ale nic je možný že by byl špatný spinač?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Bez měření není vědění - ta pila je naprosto triviální stroj, pokud nejde do otáček (a nekloužou řemeny) je dost pravděpodobné, že jede na 2 fáze. To může být i zmíněným spínačem, ovšem mohou to být i jiné věci - častý zdroj podobných problémů jsou i třeba povolené matice na propojovacích spojkách vinutí (pod víčkem motoru).

hodnocení

1x

Nemůže být problém v prodlužovačce? Když mi nejede nějaký 3f, motor postupně zjišťuju od jističe,zásuvky na zdi.. po poslední zásuvku před spotřebičem

hodnocení

0x

A kotouč se otáčí rukou lehce? Nedrhne? Zkoušel jste při odpojeném přívodním kabelu?

doplněno 25.10.20 21:52:

Nebyl motor přetěžován? V popisu je druh zatížení S6, 40% zatížení, 60% běh naprázdno...dle ČSN EN 60034-1 ed. 2. Není problém s elektronickou brz/...

Po vypnutí dobíhá pilový kotouč ještě cca 10 sekund. Nezastavujte pilový kotouč bočním protitlakem! Během brzdění a krátce poté vydává motor bručivý zvuk. V této fázi se spínač nesmí v žádném případě stisknout (ani zapnout, ani vypnout). Až po vymizení bručivého zvuku lze motor opět zapnout.

doplněno 25.10.20 22:11:

Máte tam něco podobného...ale s brzdou motoru po vypnutí...Dá se přečíst štítek na spínači?

Tady zapojení...ale typ bez brzdy

25.10.20 22:16

A obrázek

Cirkularka-pomalé otačky
kuba89
Jo tenhle akorát bez toho spodního přepínače jinak pila právě jela pěkně když jsem řezal tak to krajela jak.maslo El. Brzda jak to nenajde na.plny výkon neubrzi prostě se točí dále vždy sem to nechal doběhnout a ještě nechal chvíli stat
Takže něco se spouštěčem, u HVP 60A stasan.cz/... je ve skříňce spínání i nějaká elektronika, nevím přesně jaká, pila je nová, v záruce...A ta vaše má platnou záruku? Vypadá to na "spínač", dá se vyfotit štítek skříňky se spínačem?
kuba89
Jak přijdu domů vyfotím právě pila.je v záruce včera jsem ji rozjel 3x ale ten rozjezd byl.takovy divný mi přišlo že to preplo na vyšší otáčky až za pět 12 a pak jsem přišel a zase nic

kuba89
hodnocení

kotouc je napojený na motor naprimo přes přirubu zadné řemeny atd kotouc se otaci zlehka trikrat se mi dneska sama rozběhla sice to bylo takove dosti pofiderní trvalo ji nez chytla velké otacky pak jsem si dal pauzu a pak uz jsem ji nebyl shopny rozbehnout, zkusím ještě omrknout ty matice

Třeba někde špatný kontakt (spoj). Pokud jede na dvě fáze, motor vrčí.

kuba89
hodnocení

když se nad tím zamyslím už si nejsem jisty jestli je to opravud elektrikou

zde video

uloz.to/...

Změřte, nechte změřit, napětí jednotlivých fází na konci kabelu (u motoru) při puštěném motoru. Znalý bude vědět jak...a pokud napětí bude v pořádku, reklamujte...

111®
hodnocení

0x

no takže co jste všechno proměřil? Jdou tam opravdu všechny fáze? Proměřil jste jednotlivá vinutí motoru? Až nám tohle řeknete tak se dá radit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cirkulárka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]