Nejste přihlášen/a.
: Poraďte, jak postupovat s napsáním žádosti na zdejší Měst.úřad ve věci prořezání (příp. odstranění) alespoň 1 listnatého stromu (břízy) z řady 5 dalších list.stromů z vlastnictví města. Stromy jsou staré(min. 60 let), bez údržby: padají větve, při větším větru máme obavy že mohou se vyvrátit a jelikož rostou 5 metrů od našeho obytného domu hrozí jeho poškuzení. Stromy rostou blízko sebe, t.zn., že se překrývají což v odpoledních a večerních hodinách stíní a znemožňují přístup slunce, jehož svit je jejich vzrůstem stíněn, od celé jihozápadní strany bytového domu. Pokud možno poskytněte nám, obyvatelům tohoto domu, radu jak postupovat i s ohledem na zákony o životním prostředí. Děkuji a očekávám vaši radu.
Karla Vaisová
To,že strom roste někde poblíž domu,ještě neznamená,že město zareaguje?!
Sám jsem žádal odbor životního prostředí,který je k tomu kompetentní o poražení evidentně nebezpečného stromu,jsem dostal odpověď,že strom neroste na pozemku města,a mám se obrátit na majitele.Jen ten je zodpovědný za případné škody.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.