Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozemek do SJM

Od: oneblueangel* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, prosím o radu. Mám pozemek, který bych chtěla zahrnout do SJM, aby byl manžel spolumajitel. Jak na to? Díky moc!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Objednejte se u notáře, je potřeba sepsat smlouvu o rozšíření SJM a vložit na katastr.

Přesná a správná odpověď. *palec2*

id
hodnocení

1x

Darovací smlouvou manželovi převedete polovinu pozemku.

Jenže darovací smlouvou mu převede polovinu a oba budou podíloví spoluvlastníci. To není toéž jako SJM... ;)

hodnocení

0x

Je to jednoduché, dneska stojí vklad do katastru nemovitostí 2.000 Kč. Jestli chcete ozvěte se vnitřní poštou,zpracuji Vám to.

Pokud nejste notář, tak by mě zajímalo, jak byste to udělal. *zmateny*

ale za vklad do katastru budete platit tak i tak...

Ale proč? V případě rozvodu /nikdy neříkej nikdy/ o svůj nynější majetek /tedy část/ přijdete. A v případě úmrtí by to manžel dědil. Ale dejte si na vyhledávač google rozšíření SJM a najdete tam všechny informace o problematice, vypisovat sem se všechno pro obšírnost nedá.

opplo*
A proč by to nemohl zpracovat? Udělá smlouvy a návrh na katastr. Manželé např. na poště úředně ověří podpisy a podají na katastr. V dnešní době toto lze řešit online (vypracování smluv).

@applo Protože Smlouvu o rozšíření společného jmění manželů může sepsat pouze notář. ;)

Tato smlouva totiž musí mít formu notářského zápisu. Nelze ji sepsat doma. Ani advokát, nebo právník ji nemůže sepsat.

oneblueangel*
hodnocení

@lucznik Protože na pozemku stojí RD, který jsme spolu postavili, ten už ve SJM je, navíc teď staví garáž, tak mi to přijde fér.
oneblueangel*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]