Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení před montáží oken

Od: julek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám objednánu firmu na zaměření oken. Potřebuji vědět, zda celý otvor - špalety, spodek a překlad předem zaizolovat XPS cca 2cm? Zdivo je YTONG 300m na fasádě bude taky polystyren. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mi nezateplili jednu stranu okna, špaleta se tomu říká? Srážela se na té straně voda a parapet byl v tom koutě ledový. Musel přijít člověk, a opravil to. Nadělal nový binec a zničil malování. Ještě dnes mám zlost, jen si vzpomenu.

hodnocení

0x

Jsou tací, že to zateplovali již před 15 lety, někteří tvrdí, že to není třeba. Já jsem zastáncem zateplení celé špalety 5cm XPS. Asi budete stejně zateplovat celou fasádu a přetáhnete EPS přes polovinu rámu, abyste měl co nejméně tepelných mostů.

doplněno 25.10.20 11:02:

někde po 20 minutě jsou okna.

hodnocení

0x

Nejprve osadit okna pak k rámům přisadit na špaletu polyš (cca do poloviny tl rámu) caa půl sm přesahovat zdivo-při zateplování stěny se případně přebrousí ale většinou je to těch 5mm akorát aby se ostění přejolo s plochou.

Některé cihly do špalet (porotherm a heluz) pokud se použijí mají plochu-výřez na přilepení polysyrenu-dává se tam pak pásek cca10cm ,tl 2-3cm,před montáží okenních rámů a pak zvenčí viz předchozí .

Disel, ano jsou to cihly právě pro okna aby byl prostor pro izolant. Značí se, Heluz Porotherm třeba 44K či 44K1/2. U těchto je to jasné, ale u slabších cihel, kde se dávají okna na venkovní hranu zdiva, tam není vybráno v cihle.

To vše vím jen ne označení. Oboje je vidět na videu co jste sem dal.

julek
hodnocení

Teď tomu nerozumím. Každý píšete jiné. Já nezatepluji po montáži oken, ale ptám se, jetli před montáží nezateplit celý otvor, tedy špaletu, překlad zespod a spodek na čem leží parapety cca 2cm XPS? Podle tohoto zateplení se zaměří okna, protože otvor se tímto zmenší. Následně zateplení rámu je věc jiná. S tím chci ale počkat, protože na domě jsem špaletu zeteplil potom, jenže mezitím se dodaly vnitřní žaluzie a už nejde otevřít okno, protože ovládání žaluzií naráží do špalety.

Nerozumíte čemu? Zateplete před montáží celou šířy špalety, abyste pak nemusel dodatečně zateplovat.

el
hodnocení

0x
Což takhle si okna předsadit před stěnu, tím odpadne celý problém zateplení špalety a nerovnoměrného zepteleni cihly ( např. jak uz to častokrát bývá - z čelní strany 15cm a špaleta jen 2 -5 cm)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]