Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pracovat s letlampou?

Od: jenicek® odpovědí: 14 změna:
Dobrý den. Mám dotaz který bude někomu připadat triviální ale i přesto. Dostal jsem letlampu BAT 201 a chtěl bych ji nějakým způsobem využít. Problém je ten že jsem s nimi nikdy nepracoval. Poradíte prosím jak s ní zacházet a jak ji používat? Chápu že dotaz vypadá vypadá směšně a dlouho jsem váhal zda ho zde položit. Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Přepis z odkazu:

Stručný návod: Naplnit benzínem, nejlépe technickým, ale možno použít i normální automobilový.

Uzavřít plnicí šroub a otřít případný přelitý benzin. Na mističku pod hořák se naleje líh a zapálí se.

Když líh dohořívá, pustí se kolečkem benzin a případně se pumpičkou natlakuje. Měla by hořetnejlépe

namodralým plamenem. Plamen má mnohem větší výhřevnost než plynový, dají se s ním do červena ohřát trubky nebo železo k ohýbání.

Spotřeba je tak litr za hodinu. Při doplňování paliva je nutno nechat lampu vychladnout, dolít palivo, očistit a znovu nahřát lihem.

Jen bych podotknul, ten automobilový benzín bych tam nedával.

Jen bych doplnil, ze na ohrati neni vubec potreba pouzivat lih, ale normalne benzin a ani neni potreba nic utirat. Proste se zapali cela letlampa tak jak je oblemcana. Po dohoreni je pak tak akorat spravne nahrata, aby sel horak snadno zapalit.

Jiny nez obycejny automobilovy benzin sem nikdy nepouzival a na funkcnost to zadny vliv nema.

Automobilový benzín dost smrdí, dělat s tím delší dobu není nic příjemného, navíc má vyšší teplotu hoření a při nezkušenosti může dojít k poškození hořáku.

kenav

A zaroven spolehlive nici vsechna těsnění ktera u letlampy jsou.hlavne u pumpicky.

sd1
hodnocení

0x

10 vteřin na Googlu...

aukro.cz/...

hodnocení

Díky za odpovědi. Nyní jsem si všiml že pod hořákem není žádná miska viz obrázek. Takže vůbec nevím kam ten benzín nalít *nevi*
Jak pracovat s letlampou?

Stačí pod hořák vložit nějakou mističku, plechovku, nějakou malou nádobku do které nalijete benzín.

Ta mistička tam byla, když byla lampa nová. Někdo ji musel odstranit.*nevi*

On ji každý stejně sundaval, protože při pájení obvikle překážela a na důkladné nahřátí byla celkem malá. Stačí vzít kousek plechu a kleštěma si mističku naohýbat.

111®
hodnocení

0x

letlampa se nerozehřívá benzinem ale lihem!

Letlampa se dle výrobce má nahřát lihem, ale nikdo to tak nedělá, nikdo netahá u sebe ještě láhev s lihem. Každý nahřívá techničákem, který dává do letlampy. Nevýhodou je více očazený horák, který se drátěným kartáčem očistí.

hodnocení

Díky všem za odpovědi. Jak jsem psal,letlampu jsem dostal a bohužel bez uvedené misky ale není problém ji vyrobit.
asd1

Stačí jakákoliv plechová mistička, třeba z piksly od tuňáka, kusu plechu atd. Jde jen o to nahřát hořák aby benzín zplynoval. Lihem to ohřívá málokdo, vždycky jsem to startovali benzínem. Technický benzín jsme nikdy neřešili. Pokud odejdou těsnění tak není problém sehnat automobilovýmu benzínu odolný (ale smrt těsnění jsem nikdy nepotkal)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]