Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamna u polystyrénové stěny

Od: janazah* odpovědí: 7 změna:

Mám v rohu naisntalována nová krbová kamna, dost výkonná. Jedna ze dvou zdí je OK, ta je zděná, ale pod omítkou druhé je zateplovací polystyren, izolace zevnitř podkrovní zdi. Vzálenost kamen od této stěny je 38 cm a při topení se stěna pocitově rozpálila, vylekal jsem se a narychlo jsem kamna uhasil. Máte prosím tip, jak tuto situaci prakticky řešit s minimem zásahů? Mohu kamna odsadit (extra kouřovody) nebo dát kryt stěny (jaký?), můžu i kombinaci obojího. Děkuju za rady zkušených.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sd1
hodnocení

0x

Nehořlavou desku a přes ní nerez plech (odráží jako zrcadlo, takže se neohřeje)

nebo zrušit vnitřní zateplení a zateplit zvenku!

jenda2*

Hlavně nezateplovat z venu. To je nesmysl. Stačí plechovou zástěnu asi 1cm od zdi. V tomto počasí sluníčko hřeje a kdo má zatepleno zvenku, je na tom hůře protože si zrušil vysušování zdi sluncem. Vnitřní zateplení vnějších stěn naprosto zásadně sníží spořebu energie pro ohřev vnitřní kabatury, protože ochlazovaná vnější stěna nepůsobí uvnitř. Jen nepište o kondenzaci vlhosti stěn. Větší pitomost si už ani nelze vymyslet.

Pôsobí na polystyrén. Ten pôsobí na vnútornú omietku. Pri vonkajšom zateplení si vrstvy preusporiadajte. Až to nasčítate, tak v oboch prípadoch Vám vyjdú rovnaké čísla. Akurát pri zle regulovateľnom zdroji tepla máte pri vnútornom zateplení hneď hic a hneď zimu. Pri vonkajšom to to trochu vyrovnáte väčšou zotrvačnosťou. Prípadne ak je to dočasne cez víkendy obývaná chata, tak zimu stále :).

A p.jenda nezklamal ,zase tvrdí že venkovní je na h...o .

Jendo - není nad promrzající stavbu, že?

jabraka*

Není potřeba názor Jenda2 negovat.Je to jeho názor.I on však by měl zkusit porozumět faktu,že cihlová zeď za kamny během topení do sebe akumuluje mnoho tepla,které při vyhasnutí kamen dlouho dodává zpět do bytu.Stojí za to,zamyslet se na úspoře tepla,kyž cihlový blok,nebo i beton tpopí ještě třeba dvě hodiny po vyhasnutí kamen.Když ho přikryji polystyrenem,tak ztrácím toto teplo.Z druhé strany,ohřátá stěna,vystavená vnějšímu mrazu,rychle teplo vydává do okolí.

Takže rozum mi říká,že je potřeba polystyren odstranit zevnitř a nahradit cihlovým obkladem.Polystyren dát naopak na vnější stěnu.Není potřeba se bránit odborným radám.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]