Lepidlo na malbe drzat bude. Len aby drzala aj malba na omietke... Ak bol strop malovany len 2-3 krat, mozno to vydrzi. Dekoracne panely nemaju vysoku hmotnost. Ak je tam vela vrstiev, moze sa to utrhnut. Skuste zalepit 1-2 dosky a za dva dni skuste odtrhovu skusku. Ak to bez problemov odtrhnete aj s nalepenou farbou, budete musiet skrabat...
Máte pravdu,ale zde se jedná o "desku" polystyrenu 50x50cm a tl.necelých 5mm.takže hmotnost 0,prd a pokud nenahnoji půl tuby na desku, pak to držet bude!
Na malbe urcite. A uz bylo receno, ze malba se nejspis utrhne od omitky. Doporucuju odtrhovou zkousku paskou Duct tape (gafa) nejake proverene znacky, treba 3M, ne smejdem z kauflandu. Dukladne pritlacit po cele plose a pak silou trhnout. Jestli malba vydrzi, da se na ni lepit.
Polystyrenové desky stačí přilepit akrylem za 40kč z obi a dává se ho málo. Čím více, tím těžší deska pak bude a odpadne. Takže 5 - 7 malých bodů a je to.
Záleží na tom,co má na malbě být přilepeno.Malba je vrstva materiálu,která má při změnách vlhkosti vzduchu určitou roztažnost,dilataci .Pokud bude lepidlo mít stejné vlastnosti,potíže nebudou.Pokud se vlastnostmi liší,bude vrstva ůepidla i to,co bude nalepeno,mít snahu se odloupnout díky různému pnutí.V tomto případě je nutná penetrace malby v místě lepení,aby se zabránilo odloupnutí vrstvy malby..
Pokud tím myslíte ty polystyrenové čtverce cca50x50cm pak nemusíte mít obavu leidlo na malbě to udrží a malba na štuku na s tropě také,pokud by šlo oněco těžšího pak oškrábat malbu!
Osobně to mám nalepeno na malbě bez škrábání už přes deset let a nespadl žádný čtverec!
ccc*
Budiš Ti přáno. Já mám jiný zkušenosti. Pořád to chodim k někomu lepit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.