Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude toto lepidlo držet na malbě?

Od: radekn® odpovědí: 11 změna:
Prosím o radu bude stačit toto lepidlo na obklad stropu polistyrenové desky(nechci škrábat malbu) děkuji
Bude toto lepidlo držet na malbě?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Lepidlo na malbe drzat bude. Len aby drzala aj malba na omietke... Ak bol strop malovany len 2-3 krat, mozno to vydrzi. Dekoracne panely nemaju vysoku hmotnost. Ak je tam vela vrstiev, moze sa to utrhnut. Skuste zalepit 1-2 dosky a za dva dni skuste odtrhovu skusku. Ak to bez problemov odtrhnete aj s nalepenou farbou, budete musiet skrabat...

hodnocení

3x

Já bych tomu nevěřil. Je úplně jedno o jaký lepidlo se jedná, slabý článek je prostě samotná malba.

Přesně tak.na malbě sice ano ale malba půjde dolů s polystyrenovým panelem

Máte pravdu,ale zde se jedná o "desku" polystyrenu 50x50cm a tl.necelých 5mm.takže hmotnost 0,prd a pokud nenahnoji půl tuby na desku, pak to držet bude!

hodnocení

3x

Vyzkousejte pevnost lepeni na jedne desce, kterou prilepite a nechate zaschnout. Lepici tmel je na polystyren ok.

re4zon
hodnocení

2x
Na malbe urcite. A uz bylo receno, ze malba se nejspis utrhne od omitky. Doporucuju odtrhovou zkousku paskou Duct tape (gafa) nejake proverene znacky, treba 3M, ne smejdem z kauflandu. Dukladne pritlacit po cele plose a pak silou trhnout. Jestli malba vydrzi, da se na ni lepit.

fugass*
hodnocení

1x
Polystyrenové desky stačí přilepit akrylem za 40kč z obi a dává se ho málo. Čím více, tím těžší deska pak bude a odpadne. Takže 5 - 7 malých bodů a je to.

jabraka*
hodnocení

0x

Záleží na tom,co má na malbě být přilepeno.Malba je vrstva materiálu,která má při změnách vlhkosti vzduchu určitou roztažnost,dilataci .Pokud bude lepidlo mít stejné vlastnosti,potíže nebudou.Pokud se vlastnostmi liší,bude vrstva ůepidla i to,co bude nalepeno,mít snahu se odloupnout díky různému pnutí.V tomto případě je nutná penetrace malby v místě lepení,aby se zabránilo odloupnutí vrstvy malby..

JABRAKA

hodnocení

0x

Pokud tím myslíte ty polystyrenové čtverce cca50x50cm pak nemusíte mít obavu leidlo na malbě to udrží a malba na štuku na s tropě také,pokud by šlo oněco těžšího pak oškrábat malbu!

Osobně to mám nalepeno na malbě bez škrábání už přes deset let a nespadl žádný čtverec!

ccc*

Budiš Ti přáno. Já mám jiný zkušenosti. Pořád to chodim k někomu lepit.

Ono se to musí ,jako vše ,umět udělat,platí i to co psal p.Fugas!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]