Nejste přihlášen/a.
Potřebuji přilepit filc na kov, aby mel pevnost ve smyku - leštění filcem. Jake lepidlo použít?
Epoxi je zbytečný a drahý. Oboustranná páska asi dlouho nevydrží, vteřinové lepidlo je nesmysl. Nejpraktičtější a nejlevnější je ten chemoprén. To asfaltové lepidlo neznám.
ono původně na tom leštícím kotouči byl filc, a byl přilepený něčím... jak to nazvat - mělo to šedou barvu, bylo to tvrý jako kámen, ale po zahřání krásně povolilo a filc odpadl - byl už dost sjetý ten filc. nyní potřebuji leštit znovu, filc mám v původních rozměrech nový a stačí jen přilepit. bojím se u chemoprenu, že to nebude dlouho držet jako původní "lepidlo". Mám za to, že to byl možná tekutý kov? - nevím je to jen má doměnka. samozřejmě původní unašeč vyčistím ocelovým kartáčem na flexe, aby byl trochu hrubý a drželo na něm lepidlo. Když doporučujete ten chemoprém a ten nanést na kov i na filc, jak odhadnu správný okamžik že už můžu k sobě lepem přiložit unašeč a filc?
Nejvhodnější je okamžik, kdy je povrch lepidla na omak ještě lepkavý, ale už nezůstává přilepený na prstě. V případě lepení filcu nebo molitanu je lepší přiměřeně silnější vrstva lepidla. Pečlivě přiložit k sobě a zatížit. Nic nezkazíte, když to necháte zatížené do druhého dne.
Tak jsem ten filc přilepil chemoprenem EXTREME od pattexu. musím říct, že to drží jako kámen. chemopren asi za 60kč a spokojenost maximální. Jen co jsem udělal, tak jsem ten kov obrousil tak, aby byl hrubej - hrubym smirkovym papírem. a další co bylo potřeba, tak na ten filc nanést chemopren asi 2x nebo 3x - vždycky se vsákl do filcu. a po třetí už to bylo tak, že se to po vyvětrání (15minut) krásně dalo slepit k sobě. pak jsem to zatížil a nechal do druhého dne. Dnes jsem to zkoušel a opravdu to drží. Myslel jsem si, že chemopren používají děti ve školce na lepení papírů a kartonů a nebo že se používá na věci jako koberec / lino ale nenapadlo mě to použít v této souvislosti. Děkuji všem za rady, pomohli ste mi !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.