Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím přilepit filc na kov

Od: jiristransky® odpovědí: 14 změna:

Potřebuji přilepit filc na kov, aby mel pevnost ve smyku - leštění filcem. Jake lepidlo použít?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Chemoprén, epoxid, polyuretán, obojstranná lepiaca páska, sekundové lepidlo. Chemoprén naniesť obojstranne, nechať zavädnúť a silno pritlačiť. Obojstrannú lepiacu pásku silno pritlačiť. Zbytok silno fixovať až do vytvrdnutia.
hodnocení

zkusím ten epoxid díky moc za radu :)

hodnocení

2x

Samozřejmě nejdostupnější je chemoprén , pak něco profi např. od firmy 3M ve sprayi, červená lahvička s číslem 77

hodnocení

1x

Epoxi je zbytečný a drahý. Oboustranná páska asi dlouho nevydrží, vteřinové lepidlo je nesmysl. Nejpraktičtější a nejlevnější je ten chemoprén. To asfaltové lepidlo neznám.

Já jsem s tím lepil asi 10 hladítek, které neměli filc.

hodnocení

ono původně na tom leštícím kotouči byl filc, a byl přilepený něčím... jak to nazvat - mělo to šedou barvu, bylo to tvrý jako kámen, ale po zahřání krásně povolilo a filc odpadl - byl už dost sjetý ten filc. nyní potřebuji leštit znovu, filc mám v původních rozměrech nový a stačí jen přilepit. bojím se u chemoprenu, že to nebude dlouho držet jako původní "lepidlo". Mám za to, že to byl možná tekutý kov? - nevím je to jen má doměnka. samozřejmě původní unašeč vyčistím ocelovým kartáčem na flexe, aby byl trochu hrubý a drželo na něm lepidlo. Když doporučujete ten chemoprém a ten nanést na kov i na filc, jak odhadnu správný okamžik že už můžu k sobě lepem přiložit unašeč a filc?

Chemoprén nechajte odvetrať 10-15 minút. Na omak (čistým) prstom nemá byť tekuto-lepkavý. Ak nie je odvetraný, kontaktný spôsob lepenia (silno pritlačiť a hotovo) nefunguje - spoj bez dlhého fixovania nedrží a po pritlačení ho je možné stále rozdeliť.
Ak by sa Vám nános na filci nepozdával, po zavädnutí ho zopakujte. Ak by to nešlo dobre, prvú vrstvu spravte nariedeným.
Tekutý kov je (väčšinou) dvojzložkový epoxid plnený kovovým (častokrát hliníkovým) práškom. Je ich samozrejme veľa druhov.

Nejvhodnější je okamžik, kdy je povrch lepidla na omak ještě lepkavý, ale už nezůstává přilepený na prstě. V případě lepení filcu nebo molitanu je lepší přiměřeně silnější vrstva lepidla. Pečlivě přiložit k sobě a zatížit. Nic nezkazíte, když to necháte zatížené do druhého dne.

hodnocení

Děkuji za rady. O víkendu to vyzkouším. Mám 8 pokusů, tak snad to pujde. Koupím v hornbachu chemopren a snad to bude ok.

Ako vlastne vyzerá ten unášač s filcom, ako rýchlo sa to má točiť a kde smeruje prítlak?

hodnocení

1x

Pokud by šlo o "filcák"-filcové hladítko tak nejlepší je roztopeným asfaltem ,ale na toto?asi bych zkusil chemopren.Na molitanové hladítko zase jedině chemopren.

hodnocení

0x

Ve stavebninách prodávají asfaltové lepidlo v tubě, pro lepení filcu a molitanu na hladítka.

hodnocení

Tak jsem ten filc přilepil chemoprenem EXTREME od pattexu. musím říct, že to drží jako kámen. chemopren asi za 60kč a spokojenost maximální. Jen co jsem udělal, tak jsem ten kov obrousil tak, aby byl hrubej - hrubym smirkovym papírem. a další co bylo potřeba, tak na ten filc nanést chemopren asi 2x nebo 3x - vždycky se vsákl do filcu. a po třetí už to bylo tak, že se to po vyvětrání (15minut) krásně dalo slepit k sobě. pak jsem to zatížil a nechal do druhého dne. Dnes jsem to zkoušel a opravdu to drží. Myslel jsem si, že chemopren používají děti ve školce na lepení papírů a kartonů a nebo že se používá na věci jako koberec / lino ale nenapadlo mě to použít v této souvislosti. Děkuji všem za rady, pomohli ste mi !

Jj.Chemopren je na některé věci super! *palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]