Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
u babičky jsem dneska nalezl kapesní hodinky a značně se mi zalíbily. Velmi se mi totiž líbí předměty jako tento a zajímalo by mě, jestli by se daly znovu oživit - vyčistit, opravit a jak by to bylo nákladné, protože nemám ani představu. Bohužel jim chybí sklíčko a jedna ručička. Strojek samozřejmě nefunguje. Celkem jsou tak v nic moc stavu. Někdo v tom může vidět bezcenný kus ničeho, když jsem je ale viděl, tak jsem si řekl, že by bylo skvělé je zprovoznit. Není na nich jméno a ani značka. Vzadu je vyryté "Metall", takže jsou kovové, pravděpodobně jsou tedy německé a myslím si, že minimálně 60-70 let staré. Přikládám fotky. Případně by mě zajímalo ještě to, kde bych se mohl zeptat.
Děkuji.
Tyhle hodinky budou výrazně starší, než 70 let. Renovace za pokus rozhodně stojí. Jenže hodinářů, kteří to ještě budou umět, už asi moc nenajdete. Sklíčko by snad šlo upravit z nějakých jiných hodinek, ale tu chybějící ručičku budete nahrazovat těžko -
Mimochodem - chybí nejen sklíčko, ale i přední odklápěcí víčko.
zeptejte se tady sberatel.com/...
přijde mi, že jsou tam ty samé, nebo hodně podobné?
cibulka, jj, hodně podobné, dejte dotaz i tam, určitě poradí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.