Máme dřevostavbu z dřevěných CLT panelů a chceme stěny přebrousit,aby vypadaly hezky. Doporučuje se na to pásová bruska a brousit po směru dreva (tedy vertikálně), to dává smysl. Jen nevím, jak obrousit roh mezi stropem a stěnou. Taky nevím, čím dřevo po broušení "stabilizovat". Nějakým olejem? Máte s broušením někdo zkušenosti? Jak vám to šlo, nešlo, máte nějaké rady? Budu ráda za jakýkoli podnět. Díky.
Ty rohy jsou prostě problém. Nejlepší by bylo obrousit to při realizaci, teď nezbývá t brousit. Místo pásové brusky bych použil excentrickou brusku. Tou se dostaneš více do rohů, ale chce to tam opatrnou práci, aby se nesáhlo při broušení stěny na strop. Na nátěr bych použil nějaký olejovosk.
Přebrušoval jsem venkovní palubky a zjistil jsem, že pásovou bruskou to nejde. Je příliš těžká. Vibrační bruska zase nemá potřebný výkon. Nakonec zvítězila vrtačka a kartáč. Povrch se vykartáčoval po letech rotací kartáče z polyamidu. Hladké rovné panely pásovkou nepůjdou a i kdyby to šlo, tak to neuděláte hladké. Pásovkou se dobře opracovávají prkna, hranoly a podobně, nebo vodorovné plochy po získání trochu zkušeností a s citem pro plochu.
Jsou na to spešl mašinky, jmenuje se to satinační bruska a skutečně to používá kartáče z polyamidu (krom jiného). Zvládne to i zkroucené palubky, nerovný povrch apod. ale do rohu se to nedostane. Nebo se to nechá pořídit jako nástavec na flexu, ale chce to mít regulaci otáček. Supr mašinka. Akorát ten kartáč cca za litr, nic moc cena...
Asi to je věc názoru, ale předpokládám, že se jedná o jakousi moderní novostavbu a k těm mě nějak kartáčovaný povrchy nějak nesedí. Do novostavby roubenky proč ne, ale sem mě to je nějak proti srsti. Ale říkám, je to jen můj názor a každý to vidíme jinak.
Povrch těchto panelů je nejlépe polepit tapetou.Vliesové tapety dají mítnosti nejen příjemný vzhled,ale také dlouhou životnost.místnost získátaké nevšední akustikuke stropu lze kout vyplnit PS lištou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.