Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájemní smlouva - lze ji zfalšovat?

Od: magnum* odpovědí: 8 změna:

Jsem majitelkou bytu,kde jsem měla nájemníka,který rozvázal nájemní poměr.Sepsala jsem tedy na počítači protokol o převzetí bytu.Při předávání bytu jsem musela do toho protokolu vpisovat údaje a poznámky, stejně do protokolů pro mě i nájemníka.Potom došlo k podepsání.Nyní se mě ale drží obavy že nájemníci si můžou něco sami do protokolu vpisovat,třeba že po určité době se vrátí do toho bytu do nájmu nebo něco jiného.Co si o tom myslíte? V případě že by tam něco dopsali, na našich podepsaných protokolech by to nebylo..Ale v dnešní bezprávní době jak by se k tomu stavělo, nevím..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arecibo*
hodnocení

0x

Jestli si něco napíší do svého protokolu o převzetí, ale na vašem to nebude, tak by se hned poznalo, že si něco dopsali.

A vrátit se mohou jen po předchozím uzavření nájemní smlouvy a ne, že si něco dopíší do víceméně technického dokumentu..

Předpokládám, že svůj stejnopis máte a původní poznámky jste psala stejnou propiskou, písmem a slovy..

magnum*
hodnocení

Nájemník měl s sebou přítomného právního zástupce, který do dokumentu též vepsal jednu větu,svou propiskou.Ale nikam se nepodepsal..Po jehoodchodu jsem zjistila na internetu,jelikož jsem ho žádala aby se legitimoval, že jako právník zřejmě nepůsobí. Takže jsem asi ztracená, že..:(

magnum*
hodnocení

Dopsal to stejně do všech Protokolů.

arecibo*

Takže to dopsal i do Vašeho. Za právníka se může vydávat kdokoliv.

Ta věta byla nějaká zásadní?

magnum*
hodnocení

Týkalo se to toho že si odmítli demontovat jejich vlastní topení.Toto tam ten "právník" dopsal.Mně jde o to,jestli by dobrej právník, pokud tam něco ještě dopíší ale u nás to nebude, prosadil ten jejich požadavek u soudu..

arecibo*

Já bych to uhrál na to, že pokud by to nebylo u obou protokolů, takže s tím nesouhlasila druhá strana - čili Vy.

V tomto případě byste je mohla žádat o odstranění topení (pokud si jej tam nechcete nechat), popřípadě je odstranit na vlastní náklady a vymáhat po nich.

V mé nájemní smlouvě s městem mám klauzuli, že vracím byt v původním stavu, resp. že si odnesu veškeré svá zařízení a úpravy vrátím do původního stavu. Snad to tam máte...

magnum*
hodnocení

Tam se sepisoval pouze protokol o převzetí bytu(asi 20 let zpět), kde je tohle uvedeno že to demontuje nas vůj náklad a uvede stěny bytu do původního stavu, a nájemník už tehdy ten protokol nepodepsal.Napsali jsme mu dopis že pokud nepodepíše protokol tak ať sepíše proč. Odepsal nám dopisem a tam přesně vyčetl v jakých bodech si přeje protokol změnit. Ale nenapsal nic že odmítá demontovat své topení.K topení neměl výhrady. Nicméně protokol je nepodepsán a nevím jestli bych u nějakého právníka obstála s vysvětlováním této korespondence.Nicméně pokud nájemník byt tedy obýval i přes to že nepodepsal, tak třeba ten protokol s doplněními je platný.Ale v dnešní době, najmou si dobryho právníka a neobstojíme.

tracy*

To je stejné, jako kdyby jste si připsala na svou smlouvu, že vám mají doplatit nějaký nájem a pod. a oni by dokazovali, že v jejich smlouvě to není. Co není v obou protokolech, to prostě neplatí. Proto se dělají dva originály, jinak by si každý mohl dopsat, co by chtěl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]