Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě akuvrtačky

Od: xondra odpovědí: 23 změna:
Zdravím, přemýšlím nad koupí aku vrtačky, ale na trhu je toho tolik, že nevím co vybrat. Chtěl bych nějakou na občasné práce a kutilství. Takže určitě nebude v provozu každý den. Chci se zároveň vydat nějakou střední třídou. Máte někdo zkušenost do čeho jít? Popř. na co se dívat? Slyšel jsem, že bosh a makita už není to co dříve a v lidlovských moc důvěry nemám. Díky všem

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Myslím, že poměr cena / užitná hodnota je u Lidlových Parkside velmi dobrá. Zejména pokud jde o takové to ,,domácí šmrdlání - i když znám několik truhláren, kde kupují jen Parkside a chválí ho.

Samozřejmě - existují lepší a výkonější strojky, ale jsou mnohem dražší.

Ta Lidlovka má pro ,,občasuživatele´´ i tu výhodu, že používá Li-Ion baterie, které mají malé samovybíjení, takže vydrží i dlouhé období nečinnosti, krom toho náhradní aku jsou v různých kapacitách a za velmi dobré ceny.

Truhlárny chápu. Když to přestane chodit tak se to rovnou vyhodí.A to je hned. Před časem jsem kupoval noname akušroubováky za 500 kč.Říkal jsem si, jaká je to super koupě. Ale moc dlouho nevydržely. Hned problém s vybitím, pak zase převodovka v háji. Šlo to do popelnice a nyní využívám profi s kovovými převody, vyspělým motorem, brzdou,přisvícením, dvěma aku, kufrem atd. Cena pak 2500 +.

hodnocení

2x

Jak už výše řečeno + další body:

1. existují vrtačka a šroubováky s možností vrtání

2. vrtačky se standardním pohonem a moderní bezkomutátorové - bezkomutátorové hodně dražší neb novinka a je o ně zájem, ale mají svá velká plus - například trvalý točivý moment při změně otáček

3. rozhodnout se pro firmu, neb časem asi bude dokupováno další nářadí na aku - a firmy nemají záměnné akumulátory a tím i nabíječky

4. dobré vzít s rychlo-upínáním vrtáků

5. výhodné koupit v sadě

6. všímat si drobných PLUS - jako nasvícení, plynulý rozběh případně regulované otáčky stláčením spouště, velikost pro případy vrtání ve stísněných prostorech (uvnitř skříněk) ...

Za sebe - údržba rodinného domku. Před 20 roky jsem zvolil na radu řemeslníka Bosch. Neprohloupil jsem. Zatím žádná závada. Mám podle potřeb postupně dokoupený sortiment na 11 kusů zelené (matér) a modré (profi) řady. Po registraci bývá prodloužená záruka na 3 až 5 let. Ale nevnucuji, neb mám na 230 V (neakumulátorové) i od Makita, Metaba (pokosová pila) a Scheppach (kompresor).

hodnocení

1x

Parksidu z Lidlu bych se nebal, na obcasne prace naprosto dostacujici. V praci mame aku bosch, cenove drazsi, vydrzi urcire vic.

hodnocení

1x

Dle mého : Aku nářadí má krásné výhody to ano, ale počítejte stím, že pokud máte v plánu jednou za 2 měsíce jít něco někde vyvrtat nebo stím něco dotáhnout tak to nemá význam moc. Přes zimu byste měl baterii držet nabitou a rozhodně nenechat někde přemrznout :) Ale pokud to budete používat častěji tak určitě doporučuji oproti kabelu :) ...

Za mě :

určitě sáhněte po 18V a vyšších.

nevím co stím plánujete třeba vrtat, ale není špatné ani příklepové vrtání.

A co se značek týká, neuděláte chybu s modrou Boshkou, ale sáhl bych po DeWaltu nebo Millwaukee, ty dělají kvalitní materiály a u Millwaukee máte výhodu i kompability baterie s jiným nářadím od nich. Takže koupíte 5Ah baterii a můžete koupit i jiné výrobky a je to :) ostatní výrobci rádi při nové řadě také mění typ baterie apod. :)

karel10
hodnocení

1x
Take pouzivam aku vrtacku z lidlu. V lete jsem ji hodne pouzival pri stavbe dreveneho plotu tu bezuhlikovou a nemohl jsem si vynachvalit rychlost dobijeni baterie. po kazdem 30 min sroubovani a vrtani jsem pak mel dobito za 10 minut. Ja na to koukal jak pero z gauce. mel sem zakoupenu jeste jednu baterku a stridal jsem je. Uz se nikdy nechci vracet k aku vrtackam co nemaj lion baterky.Za ty penize a 3 roky zaruka neni co resit
xondra
hodnocení

koukal jsem na ni a záruka je dokonce 5 let, což není málo a prodejce si musí být jistý kvalitou (samozřejmě neplatí na akumulátory), docela se tady strhla lidl lavina, začnu tedy o ní uvažovat, děkuji za rady

hodnocení

1x

Podle mne již nastal čas přemýšlet než nad jednotlivými strojky, tak přemýšlet o systému. Syn zvolil Makitu a má od nich akuvrtačku, křovinořez, sekačku a mafla. Baterky má dvě / teď z hlavy nevím zdali 4 nebo 5 Ahod/ , dvojitou nabíječku a je naprosto spokojen. Baterie , které trpí spíše neprovozem využívá ve všech zařízeních a pokud bude chtít něco dokoupit, tak kupuje již bez baterií a tudíž za "rozumnější" cenu. Já osobně mám akuvrtačku Metabo BS18LTX impuls - extrémně silná - 110 Nm, osvětlení, rychloupínání, impulz- povolení kouslých šroubů atd. Naprostá spokojenost. Jen mne nyní synátor "nahlodal" tím přechodem k akunářadí. Sám jsem před cca 1/2 rokem u kamaráda zkoušel akupilu Husqvarna a byl jsem skoro až šokován výkonem této tiché, bezpečné akupily. Sám mám dvě profi pily od Husqvarny a samozřejmě kácení či velké řezání při manipulaci zůstává jejich doménou, ale okolo baráku, prořez sadu atd ev příprava topného dřeva na dvoře - tam si již tuto pilu dovedu představit.

hodnocení

0x

Mám několik aku přístrojů z Lidlu + několik síťových .Na občasné použití a za ty peníze. Na občasné užití stačila i obyč.aku tehdy v Primě (dnes albert) za asi 500kč přičemž je na nich samozřejmě znát rozdíl těch cca20 let vývoje aku přístrojů (NiMH oproti LiOn či co má lidl, sklíčidlo,světlo...)!

hodnocení

0x

Tak jděte do Metaba. Mám jako druhý aku šroubovák hned po Boschi tento:

maxtechnika.cz/...

Koupě akuvrtačky
20.10.20 19:58
Koupě akuvrtačky #2

Akuvrtačka a akušroubovák je rozdíl :)) Ačkoliv Metabo nezavrhuji :)

asd1

Sorry, ta blbá Lidlovka je za ty prachy řádově lepší...

lidl-shop.cz/...

Ano, blbá lidlovka je především skoro dvakrát těžší. Já tady ocenuji 2 AKUMULÁTORY,KUFR A JE OPRAVDU LEHKÁ, KROUTÍCÍ MOMENT 34 Nm.

asd1

jj, 850g ovšem bez sklíčidla *smich*, takže kilo minimálně. Navíc to neni vrtačka ale jen šroubovák. Lidlovka v odkazu má kilo a půl ale 2000 otáček a 60Nm, navíc bezuhlíkovej motor a 5 let záruku.. Šroubovák od Lidlu má 1250g tj. ani ne o čtvrt kila navíc, je silnější, 40 Nm, Baterka stojí 2 Ah 400 a 4Ah pětikilo.. Tady se dvěma baterkama: lidl-shop.cz/...

No a to je o tom, že si každý může vybrat. Někdo seřadí podle ceny a ta rozhoduje. Druhý má představu co chce a je ochoten za takové nářadí zapaltit více. Já např osciluji mezi těmito skupinami, kdy nářadí, které často nevyužívám kupuji s větším důrazem na cenu, ale nářadí, které využívám více, tak tam si vyberu kvalitu, ale holt za ní zaplatím více. Práce s tímto nářadím mne neživí, ale dělám jí pro radost ... a když si např jen vzpomenu jak jsem se trápil s motpilou McCuloch a nyní s radostí si zařežu s profiHusqvarnou, tak je to nebe a dudy. A např u té motorové pily jde dost často i o bezpečnost práce.

To jsou mi nějaká divná srovnání. Hmotnost Parsidu je uváděna bez akumulátoru, takže rozdíl v hmotnosti není čtvrt kila ale téměř třičtvrtě kila.Při práci nad hlavou např. u vrtání stropních desek SDK je to už pořádně znát. A hlavně akušroubovák je zároveň i vrtačka. Na obrázku je to myslím jasné. Metabo má i integrovanou klipsnu na zaháknutí na opasek, takže to opasek neutrhne. Radost s tím dělat a cením si ji víc než mnohem silnějšího a těžšího Bosche. Toho zase používám kvůli vyššímu kroutícímu momentu na dřevostavby. Dokáže vrtat velké průměry skrz dřevo.

Parkside bude pro kutily, kteří stejně neví, co s tím budou dělat a kdy na to přijde řada. Tedy občas. Tam to bude zacílené víc pro hobby než pro profi práci.

ingjirimares - také jsem o této akučce uvažoval - jako druhá v domácnosti- rychle něco povolit, vrtnout, lehká, rozměrově se vejde do prostor kam se "velká" nevejde, práce nad hlavou,... jenže pak mladého vykradli a tak se strategie změnila, ale krásná mašinka a za rozumné peníze, včetně kufříku / to je také věc, která u mne boduje - uklizeno, pro vzetí ssebou mimo dílnu- dnes bych akučku bez kufříku asi ani nechtěl.

Jenom debil si koupí hoby výrobek na profesionální používání! A to jak tu výše někdo píše o truhlářích-bratr má taky dost výrobků Parkside z lidlu ,nejstarší snad deset let a stále funkčni při každodenním použitíbyť vyznává -podělá se? vyhodím! Nepodělalo se a vydělalo si na sebe hooodně krát.-Jinak Parkside=Bosch, v jiných byrvách s jinými nápisy a značkou!

Kdo tady už po několikráte tvrdí, že Bosch má něco společného s Parkside. Absolutně nic společného, ani Bosch pro Lidl nevyrábí. Jde o hoax/fake. PLS, pokud mne chcete přesvědčit o opaku, uveďtě důkaz. Nemám nic proti žádné značce, ale proti šíření nesmyslů.

Parkside - pro Lidl většinou v Číně nechávají vyrábět firmy:
Kompernass
Einhell - akušroubovák, kompresor
Grizzly Gastengeräte - vysavač
Scheppach - pokosová pila

asd1

Kdysi některý věci byly přebarvenej Bosch, stejný výrobce jen vroba pro Lidl..

Mmch. výrobci nejsou ani Einhell atd., taky jen zadávají výrobu do Číny *smich*

Dost věcí z Lidlu je slušně použitelných, ty šroubováky jsou taky i s kufrem atd. a hlavně fungujou.

Ad váha toho Metaba - myslim že bez sklíčidla je překlep a má to být hmotnost bez baterky.. Na profi práci má význam o čtvrt kila lehčí, ale na domácí použití to jsou perly sviním. Výkonově a možná i životnsotí je ta Lidlovka srovnatelná.. Tim neříkám že Metabo je špatné, jen doma udělá prakticky stejnou službu za dvojnásobnou cenu...

PS aku řetězovka bezpečná - v čem je jako bezpečnější než benzínová? Jen je tichá, nebezpečí je stejné...

fugass*
hodnocení

0x
Já zas nedám dopustit na Ryobi. Mám rp18 a vězte, že je k neutahání. Má 50Nm a utáhne opravdu vše. Baterie nabitá za půl hodiny +/- a s čímkoliv za stejné peníze se nedá srovnat. Makita a Bosch jsou už opravdu jiné než bývaly. Bylo třeba konkurovat levným výrobkům a tak vyrábí i lowendy.
ibob.cz/...

krtek6
hodnocení

0x

já čekám od ježíška tuhle akusroubovaky.heureka.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]