Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvětšení díry z bytu do komína

Od: sos* odpovědí: 9 změna:

potřebuji poradit zda se smí zvětšit z by moc děkuji za odpovědttu díra do komína

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Nejprvo zmřte jaký je průměr komínové vložky. Musí být větší než potřebujete.

doplněno 31.01.10 11:22:

Kouřovod nesmí být větší, než průměr komína

sos*
hodnocení

koupila jsem krb 150 ale do komina je vstup 120 redukce mi nesedí dík za odpověd

technikjirik*

Kolik je průměr komínového průduchu?

technikjirik*

komínový průduch je ta svislá roura. Napojení do komínu je sopouch a do sopouchu je instalována obruba tzv. zděř. zděř je v originálu vždy menší než průduch. Změřte průměr průduchu

technikjirik*
hodnocení

0x

Jak píše jara, nesmíte napojit větší půměr roury než je průměr komínového průduchu. Můžete také použík redukci, ale pozor abyste nezredukoval o víc jak 10%průměru. Nejlépe by bylo nechat to kominíkovi nebo kominářovy. S komínem by si neměl zahrávat nikdo kdo nezná všechny náležitosti.

sos*
hodnocení

pracně jsem to změřila a je to asi 180-200

1jara*

Takže můžete ten vstup zvětšit, ale kupte si vložku (patronu) na stopadesátku do komína , do které vsunete rouru od kamen.

sos*
31.01.10 13:01
hodnocení

moc dík

hodnocení

0x

pokud máte krb s trubkou o průměru 150mm, musíte mát vstop do komínu silnějšá jak 150mm aby mohl kouřovod dilatovat, jinak může dojít k roztržení sopouchu,

ale vůbec nevím jaký a z čeho je komín, takže prakticky to můžete zamáznout betonem...

ale opět nevím jaký máte komín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]