koupila jsem krb 150 ale do komina je vstup 120 redukce mi nesedí dík za odpověd
technikjirik*
Kolik je průměr komínového průduchu?
technikjirik*
komínový průduch je ta svislá roura. Napojení do komínu je sopouch a do sopouchu je instalována obruba tzv. zděř. zděř je v originálu vždy menší než průduch. Změřte průměr průduchu
Jak píše jara, nesmíte napojit větší půměr roury než je průměr komínového průduchu. Můžete také použík redukci, ale pozor abyste nezredukoval o víc jak 10%průměru. Nejlépe by bylo nechat to kominíkovi nebo kominářovy. S komínem by si neměl zahrávat nikdo kdo nezná všechny náležitosti.
sos*
pracně jsem to změřila a je to asi 180-200
1jara*
Takže můžete ten vstup zvětšit, ale kupte si vložku (patronu) na stopadesátku do komína , do které vsunete rouru od kamen.
pokud máte krb s trubkou o průměru 150mm, musíte mát vstop do komínu silnějšá jak 150mm aby mohl kouřovod dilatovat, jinak může dojít k roztržení sopouchu,
ale vůbec nevím jaký a z čeho je komín, takže prakticky to můžete zamáznout betonem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.