Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dezinfekce kresolem

Od: magdon® odpovědí: 4 změna:

Že kresol dokonale vydezinfikuje plochu, se kterou přijde do styku ja mi jasné. Jsou ale účinné i jeho páry v prostoru? Když například postříkám dveře výtahu, ničí se i viry v prostoru kabiny? Když vytřu roztokem kresolu podlahu, má to vliv i na vzduch na chaodbě, nebo to jen neúčinně smdí?

doplněno 19.10.20 15:41:

Jabraka - Vím, že je to drastický prostředek a samozřejmě si s tím nehodlám dezinfikovat ruce. Používám to na dezinfekci společných prostor domu. Proto by mě právě zajímalo, jestli je kresol aktivní jen při kontaktu v kapalném stavu, nebo jsou účinné i jeho páry, rozptýlené v prostoru.

doplněno 20.10.20 11:30:

Tak se zeptám jinak:

Když kresolem (samozřejmě zředěným) umeju podlahu na chodbě domu, zničím určitě viry na podlaze. Kresol se z podlahy odpařuje. Zlikvidují tyto jeho páry i viry ve vzduchu na chodbě?

Tuhle informaci jsem se nedočetl ani v bezpečnostním listě.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Kresol,podobně jako fenol jsou samozřejmě velmi účinné desinfekční prostředky,ale spíše pro technické prostory,Kresol je silně leptající a silně páchnoucí produkt takže pro běžnou desinfekci rukou a podobně v domácnosti nepoužitelný.Pro likvidaci covid19 jsou vhodné směsi lihu a okyličovadel,peroxidu vodíku a případně kyseliny peroxyoctové.Pro plochy dobře fungují přípravky chlorovaných sloučenin.

JABRAKA

jabraka*

Pro společné prostory domu jsou slušné prostředky jako DOMESTOS SANYTOL a samozřejmě SAVO-

JABRAKA

hodnocení

To jo, jenže já před lety dostal flašku kresolu z jedné nemocnice, kde s tím myli podlahy. Tak jsem to chtěl nějak rozumně využít a dezinfikuju s tím prostory v domě. Při tom mě právě napadlo, jestli ten smrad náhodou taky nedezinfikuje vzduch v prostoru.

hodnocení

0x

Mrkněte do bezpečnostního listu na kresol a nastudujte tzv. standardní věty o nebezpečnosti jestli je tam nebezpečí toxicity při zasažení kůže H311 popřípadě zasažení očí. Co se týče vdechnutí, pracujete už s naředěným přípravkem, takže chvilkový pobyt s kresolem nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]