Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem
Vlastním automatický kotel na uhlí ecoscroll ekonomic a potřebuji správně zapojit ohřev vody do bojleru TUV. Bojler mám kombinovaný. Nyní ho mám zapojen tak,že čerpadlo bojleru je na zpátečce a v okruhu je zapojen jen samoodvzdušňovací ventil . Jenže i přes nastavenou max. teplotu TUV se mi teplota v bojleru neustále zvyšuje a bojler stahuje teplotu natopenou v kotlovém okruhu a naopak,bojler TUV chladne i v době,kdy je kotel v ůtlumu. Mám dojem,že by měla být v okruhu zpětná klapka za čerpadlem? Mám totiž dojem,že čerpadlo kotle protlačí při práci vodu do bojleru a proto ty výkyvy. Přes řídící jednotku mám nastavenou prioritu ohřevu bojleru. Teplotu nastavím na 45 st,ale skutečnost je třeba 55 st.. Děkuji všem za rady ,odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.