Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení bojleru TUV

Od: lounacek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den všem

Vlastním automatický kotel na uhlí ecoscroll ekonomic a potřebuji správně zapojit ohřev vody do bojleru TUV. Bojler mám kombinovaný. Nyní ho mám zapojen tak,že čerpadlo bojleru je na zpátečce a v okruhu je zapojen jen samoodvzdušňovací ventil . Jenže i přes nastavenou max. teplotu TUV se mi teplota v bojleru neustále zvyšuje a bojler stahuje teplotu natopenou v kotlovém okruhu a naopak,bojler TUV chladne i v době,kdy je kotel v ůtlumu. Mám dojem,že by měla být v okruhu zpětná klapka za čerpadlem? Mám totiž dojem,že čerpadlo kotle protlačí při práci vodu do bojleru a proto ty výkyvy. Přes řídící jednotku mám nastavenou prioritu ohřevu bojleru. Teplotu nastavím na 45 st,ale skutečnost je třeba 55 st.. Děkuji všem za rady ,odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ak ho máte zapojený na malom okruhu a vetva bojleru je bez spätnej klapky, tak kotlové čerpadlo cezeň tú vodu naozaj pretlačí paralelne ku kotlu.
Doplnte spätnú klapku a uistite sa, že prívod do bojleru bude odbočený ešte pred kotlovým čerpadlom a spiatočka bojleru bude zapojená do malého okruhu až za ním. Inak by bola spätná klapka neúčinná.

hodnocení

0x
Já mám před bojlerem zapojený třícestný ventil řízený termostatem v bojleru.

hodnocení

0x

Zde máte několik příkladů zapojení. Není to sice váš kotel, ale myslím, že pro zapojení je jedno, který kotel použít. Jde hlavně o systém. Jiná možnost je třeba zde.

hodnocení

0x
Je vice moznosti, jak to zapojit a zalezi jen na tom, co clovek od toho ocekava. Ja mam v malem okruhu pred ctyrcestnym ventilem odbocky a bojler je pripojen bez dalsich capartu. Natapi se na teplotu nastavenou na kotli. Cca 60-65 st.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení bojleru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]