Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych poradit jak a čím zateplit stěnu z neznámých cihel - z neznámého materiálu.
Jedná se o místnost - přístavek na severní straně a je zhotoven z cihel, které jsou dvoukomorové a materiál je něco jako třísky/piliny s cementem. Foto bohužel nemám. Přístavek bude tak ze 70. - 80. let minulého století.
Tloušťka stěny je 30 cm.
Měl by někdo radu, co použít za materiál jako výpočet pro tloušťku izolace a zda v tom budou držet hmoždinky (asi zkusit nějakou tahací zkouškou)?
Děkuji
Milan Leszkow
dle materiálu to budou IZOSTON-ky JInak materál zateplení asi polystyren a bez dvojitého kotvení ,lepit klidně lepicí pěnou.Tloušťku dle vyší potřeby,zbytečně byste vyhodil za výpočet a...Co v tom přístavku je?pokud dílna tak do cca15cm pokud koupelna či jiný OBYTNÝ prostor pak klidně 20 cm.V případě zateplením "vatou" pak raději kotvit přes perlinku.Kotvy v tom budou držet,o to nemějte strach!
Zajímalo by mne, jestli jste tu cihlu fyzicky viděl, nebo se jen domníváte, že je to z cihel? Podle popisu by to mohly být štěpkocementové desky ve formě bednění Velox a zalité betonem. Technologie se používá více než 60 let a u nás je poměrně známá. Štěpkocementová deska obsahovala nakašírovaný polystyren, který se vložil na vnější stranu bednění směrem dovnitř.
Když jsem likvidoval jedno okénko (50x50cm asi) a dozdíval to, tak jsem ty cihly viděl. Skutečně to bylo se dvěma komorama a materiál jak utužený piliny. Nebylo to ničím vyplněno. Asi domácí materiál
Měl bych ještě dotaz, jak vřešit zateplení té střechy (zde obrázek řez C-D)
Střechu neplánuji pochozí.
Sondu jsem nedělal, takže se spoléhám na původní plán.
Počítám, že bych měl udělat postup:
- odstranit plech
- odstranit násyp (těžko říct, co tam bude)
- položit parozábranu na odkrytý vložkový strop (nebo nejříve udělat maltové lože - vyrovnání, pokud nebude?)
- položit izolaci
- zaklopit a dát krytinu
Nebo udělat střechu provětrávanou, tzn. v atikách udělat větrací otvory a záklop s krytinou přizvednout?
Z čeho udělat parozábranu?
Počítám, že i atika by se měla zateplit (z obo stran - souvisí se zde probíraným zateplením stěn)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.