Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím přilepit polystyren

Od: aicha* odpovědí: 19 změna:
Chtěl bych zateplit strop v bývalé kotelně který není zrovna z nejrovnejsich ale žádná pohroma ,koupil jsem lepidlo přímo na polystyren ale bohužel to vůbec nelepí je nějaká jiná šance jak ho přilepit? Děkuju za rady a tipy

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jestli se v kotelně topilo uhlím, tak bude strop očouzený a tedy mastný. A nic na tom nebude držet.
Na čistý strop stačí obyčejná pěna a klackem chvilku podepřít.

hodnocení

1x
Montážní pěna, ani nemusíš nic čistit.
aicha*
hodnocení

Fakt to bude držet do toho čištění se mi fakt nechce mám nové topné rozvody taky vymalovano to všechno bych musel zakrýt a znova vymalovat proto jsem si myslel něčím překrýt ten začouzený strop

Pěna drží vynikajícně, jen ne na mokrém a mastném. Pak se klidně stane, že se pěna přilepí na malbu a polyš odpadne s pěnou i malbou.

Musíte opravdu připravit podklad.

tak budete muset jedině kotvit.

Ak je strop čierny od sadzí a pred tým bol niekoľkokrát maľovaný, tak to držať nebude.
Sadze umyte / očistite oceľovým kartáčom. Ak je omietnutý, tak čo nedrží musí preč. Ak sa z omietky len sype piesok po prejdení rukou, ale inak je súdržná, zachráni penetrácia.
Mechanické kotvenie je istota, ale nie je vhodné pre každý typ stropu.
aicha*
hodnocení

Strop je fakt černý od sazí a pod tím několik vrstev nátěru kotvy nejsou možné strop je betonový takže musím namočit oskrabat a umýt nechám vyschnout a použijí pěnu
Zkus jednu desku na zkoušku a uvidíš. Na chvíli zafixovat aby nespadla, než pěna zaschne.

aicha*
hodnocení

Strop je opravdu očouzený asi mi nezbývá nic jiného než ho umýt nebo jen prebilit dobrá rada děkuji

Přebílení nepomůže.Normální mýdlo (nejlépe trochu "mazláku")do kýble s vodou ,rozmíchat a celý strop vzít štětkou,klidně i 2x! pak obyčejné lepidlo na lepeni a stěrkování .

hodnocení

0x

Jaké lepidlo jste koupil?

aicha*
hodnocení

Den Braven

Den Braven je firma, nikoliv druh lepidla.

hodnocení

0x

přesně tak, pokud je strop mastný tak proleze malbou a budete mít stejný problém :) Strop zkuste opravdu pořádně umýt, klidně bych zkusil špachtlí jestli to nevezme malbu při prvním projetí, aby vám to pak nespadalo i s lepidlem. Nejlepší by bylo to vzít penetrací.. pokud by nepomohlo nic tak bych se nebál koupit kotvy a polystyrén nakotvit pomocí plastových čepů. tzv. talířovek.

Ak sú tam hurdy, tak pozor, aby to po navŕtaní nespadlo dole aj s ich spodnou prírubou.

jabraka*
hodnocení

0x

Polystyren lepím vždy silikonem.

JB

Hmm A jak potom silikonem vyrobnáte třeba 2cm nerovnost? To vyjde dráž než nově ohodit a pal lepit polyš!

h0042*

Polystyren lepíte silikonem?*smich**haha* Těď zatepluju verandu,že bych to taky zkusil silikonem? To se mi asi zdá,ty vaše rady stojí někdy fakt za to! *bzum*

K dotazu: Osobně bych to napenetroval a lepil na lepící pěnu.

hodnocení

0x
Mal som to obdobne. Strop je potrebné odmastiť a mechanicky čo najviac očistiť. Lepil som celoplošne na hrebeň, akurát som používal vatu. Nerovnosti som najprv vystierkoval lepidlom. Následne lepil. Ak tam ešte nejaký hrb bol, vatu som zo spodu rozoprel, kým to nezatvrdlo. 1-2 stĺpiky a roznášacia plocha z odpadového materiálu. Stĺpiky som časť narezal z brezových kmeňov, časť boli zbytky strešných latí.
Bolo s tým toľko práce, že ak by som mal väčšiu svetlú výšku, spravil by som tam zateplený SDK podhľad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]