Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejlépe provést výměnu drátěného plotu?

Od: jaruska® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám zahrádku a rozhodla jsem se provést výměnu drátěného plotu.Protože jsem na tuto práci sama a nemohu si dovolit objedant firmu, chtěla bych tímto dotazem předejít případným problémům.Vím, že musím znát výšku plotu, kolik metrů to je ,jak veliká oka chci,že musím koupit napínací drát.Jsou ale nějaké vychytávky, které mohu při této práci použít?Děkuji jaruska.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den,

záleží na mnoha faktorech.

1. Zda-li lze použít dosavadní sloupky? Nebo pokud tam vůbec nějaké jsou, popř. zda budete muset dělat i sloupky.?

2. Výšku si stanovte podle sloupků, pokud vezmete plot vyšší, težko budete vázat vrchní napínací drát, takže byste musela řešit poté velikost sloupku.

Začněte tím, že si tedy změříte kolik metrů potřebujete. Nevím jak potřebujete šetřit, ale doporučiji ZN plot, protože ten poplastovaný má tenčí drát uvnitř, a z vlastní zkušenosti vím, že když za takovej drátek vezme pes, tak ho narovná jak prd a máte po plotu, to samé když ho chytnete kroviňákem apod. Cenově už to takový rozdíl není. A určitě bych doporučit pro úsporu času vzít s napínacím drátem, protože pokud to plánujete dělat sama, tak si tím ušetříte spoustu času a bolestivých prstů od ohýbání konců. Poté musíte zvážit, jestli chcete pod plot nějaké desky, nebo tak aby vám to třeba pes nepodhrabal, nebo nezarůstal tolik travinami. Lze řešit i obrubníkem. :) Počítejte, že pokud budete plot napínat, určitě budete potřebovat nějakou pánskou výpomoc. Podle výšky plotu bych pak zvážil i prostřední napínací drát, ale to spíše u 160cm a vyšších, kvůli pevnosti.

Jinak co se vychytávek týká, pokud budete dělat sloupky, určitě bych zapůjčil vrták klidně i ruční. Nezapomeňte koupit podle počtu napínacích drátů i napínáky, a potřebné nářadí + drát na uvázání napínáků, a jinak snažit se držet rovinu nad zemí, jinak se pak blbě šponujou dráty :) *jasne* Tak hodně štěstí

hodnocení

Děkuji, děkuji, děkuji moc!Ještě doplním,sloupky mohu klidně použít,jsou ve slušném stavu.Výška pletiva byla 150 a oka 5.5cm,byl tam napínací drát nahoře, uprostřed a dole.Nějak jsem se do toho zamuchlila.Nerozumím tomu, že když koupím pletivo s napín. drátem, tak proč potom ještě ty napínáky?Děkuji.jaruska

No ty napínací dráty drží pletivo. Ale pokud chcete ty dráty vypnout tak nestačí dráty na obou koncích jen uvázat, budou volné a plot nevypnete to požadované pružnosti. Musíte na jednom konci uvázat napínáky na kus drátu a až plot rozvinete tak poté ustřižený napínací drát, který máte na konci zapleten v plotě musíte vložit do napínáku a myslím že klíčem velikosti 8 točit a tím drát napínat. :) Ale asi více info najdete dole v přiloženém videu od kolegy :)

Jen doplním : Pokud máte betonové sloupky, nejlepší způsob jak k nim plot přidělat je koupit lať, kterou dráty připevníte ke sloupku popř. některé betonové sloupky mají nahoře a dole již díru, takže lze přidělat i šroubem skrz. Nicméně k lati pak můžete plot chytit skobičkami nebo tímto způsobem upevnit i plot, který má vyšší výšku než sloupky. :)

Tak hodně štěstí jestli se do toho pustíte :)

Napínák je kovanie slúžiace k jednoduchému napnutiu napínacieho drôtu. Pripevníte ho na stĺpik pomocou objímky, zastrčíte do jeho kladky drôt a namotáte ho na ňu za pomoci kľúča. Funguje ako račňa. Kladka má na boku ozubené kolo s klapačkou dovoľujúce sa otáčať len jedným smerom.

Nie že by to nešlo bez neho, ale ak to robíte svojpomocne, tak je to veľká pomoc.

Jak nejlépe provést výměnu drátěného plotu?

000
18.10.20 16:15
hodnocení

3x

jabraka*
hodnocení

2x

Také jsem si vzpoměl,na co dát pozor,Na konci plotu,k poslednímu sloupku,je potřeba dát vzpěru,Aby plot nezačal při napínání sloupek ohýbat.Pokud je plot delší,dají se opěrky také k prostřednímu sloupku

JABRAKA

hodnocení

Chtěla bych se ještě zeptat.Když mám sloupek ve výšce 160 cm,jak dlouhou vzpěru k němu musím mít?Děkuji J.

jabraka*
hodnocení

0x

Připravil jsem si povídání o tom,jak jsme vloni stavěli podobný plot,ale kolega to vlastně řekl(napsal) za mně.

JB

hodnocení

Moc děkuji,bylo to opravdu poučné.Já si to musím pustit nejméně 5x.

Na Vidláka sa pri pití kávy pozerám rád. Hlavné poučenie je, že ani Zem nie je rovná placka. Ale vzpery tam dajte. Osobne si myslím, že sa bududúci rok dočkáme nového videa o tom, ako ich tam pridáva aj kolega v zmijovke.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]