Zdravím všechny kutily, vyrobil jsem si mobilní stolek určený na řezání materiálu maflem nebo primocarkou (v dílně nemám bohužel místo na cirkulárku, tak to řeším takhle) no ale jde mi o to, že ho používám pokaždé na jiném místě a dlažba v dílně je velmi nerovná, takže i když tam dam nějaky šroubovací vyrovnávače nebo něco tak když stůl posunu jinam bude se zase viklat. Napadlo mě dat na spodek noh něco měkkého, tak jsem zkusil přidělat nastrihane kousky z podložky, co se dává pod pračku, ale nepomohlo to. Nějaké nápady? Stůl je na čtyřech nohách vyrobench z hranolů 58x58. Díky
Trojnožka je naprosto nevhodná pro stolek, na kterým se má řezat, to je tak na uříznutí ruky. Ale není problém vybrat si některý typ aretačních noh, jsou jich spousty druhů
Nad tím.uz jsem taky přemýšlel, ale nohy jsou prakticky stejné dlouhé, takže ta nerovnost je vždy jen pár milimetrů. To bych musel jednu nohu seříznout a dát tam ten šroub. Navíc bych to musel pokaždé,když posunu stůl štelovat. Jinak určitě nechci jen tři nohy
Na konec nohy přiopevníte kus úhelníku a do něj zašroubujete na závit stavěcí šroub na vyrovnání nerovnosti. Klíčem pak točíte jak potřebujete,. Stejné jako u pračky,myčky a pod.
A co narážecí matice patřičného průměru a stavěcí šroub? viz jirimares 17.10.20 19:14. Záleží, jaké jsou rozměry noh...tvar; kulaté, hranaté...ale to by mohlo být jedno...
Taky zrovna renovuji starý dřevěný stolek do dilny, akorát bych potřeboval stolek celkově zvednout o cca 2-3 cm. Nějaký tip, jak zvednout stolek na dřevěných nohach s alespoň jednou stavitelnou nohou pro vyrovnání nerovností podkladu Diky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.