Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna radiátorů

Od: jana222® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den.Po letošní výměně (bohužel) kondenzačního kotle za starý letitý(zlatý) stacionární z otevřenou expanzí se změnil díky uzvření systému tlak v soustavě.Byli ponechány staré rozvody a velkobjemové plechové článkové radiátory.Pro KZ pochoutka a velký objem vody to nejlepší co muže dostat.Bohužel mi tři staré plecháče začaly mokvat.Vyloženě netečou nekapou ale místo je orezlé a na osah vlhké.A to se ještě pořádně nezatopilo.

Ke všemu blbá doba Covid,zima,řemeslníků málo s minimem času ale jeden si na mě za 14 dni snad najde čas...prostě vše narychlo

Mám 3 možnosti nové deskové radiátory do kterých se mi vubec nechce.Nedrží to teplo a vubec díky malému objemu vody paradoxně nevhodné pro KZ kotel.

Pak je tu firma která ještě nabízí nové plechové článkové radiátory(článek cca 200kč) to je řešení zase vhodný velký objem vody ale nebudou mít asi požadované déllky a kdo to dnes bude dávat k sobě.

Poslední možnost tu bych nejraději litinové radiátrory cena u nového ale scifi cena za článek 450kč.Ted se chci zeptat a vím že je to risk a loterie.Bazarové inzertní litinové.Za pár korun ale..Je to velký risk? Nebo je možnost jednoduše zjistit u prodávajích zda to nikde neteče?Protože když bude některý téct nikdo se mě s tím pracně patlat nebude a neznám nikoho kdo to dělá a času málo.

Pak je tu čtvrtá možnost pokusit se přežít zimu.Když to jen mokvá, nemá někdo zkušenost s nějaký tmelem nebo lepidlem to zatáhnout.A pak mít po sezoně čas a klid to řešit.

Děkuji za názory.Prosím nepište že se to mělo řešit jinak a včas ted už to vím chyba. Prosím vycházejme ze situace jaká je.

Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nechejte si namontovat nove deskove radiatory, klidne vetsi rozmer. Ostatni varianty jsou krok zpet.

hodnocení

1x

Čím více ohříváte vody v systému, tím vyšší náklady na topení a delší čas ohřevu. A nevěřte na fámy, že více vody v systému je pro vás lepší.

ferax: Je opravdu neuvěřitelné, čemu všemu lidí věří..a od koho si nechají radit. Asi by to chtělo si pozvat někoho, kdo tomu opravdu rozumí. V tomto případě se tak evidentně nestalo.
Ja teda moc plynaky neznam, ale uplne presne si nedokazu predstavit celkovy system, ktery by fungoval presne tak, aby to chutnalo tomuto kotli, jak psal tazatel. Uz jen podlahovka... Teplotni spady atd.

Taky nechápu jak někdo může věřit tomu že čím víc vody v systému,tím větší náklady na topení. Déle trvá než se voda

nahřeje, ale zase potom dýl chladne. Systém je méně pružný,ale pokud má barák konkrétní tepelnou ztrátu tak ji musím pokrýt. Nebo se to teplo nějakým způsobem dostane mimo barák?

Druhá věc je přívod topné vody k radiátorům a nastavení termostatu, ale teplo které potřebuju tam musím nějakým způsobem dostat

hodnocení

0x
Vy ale fyziku neocurate. Myslite si, ze radiator s vetsi schopnosti akumulace topi zadarmo? To asi ne. Dal bych deskace. Muj pripad, nezatepleny dum, vykon radiatoru pri 70st cca 40w/m³. Pri venkovni teplote 5st staci na udrzeni teploty 23 stupnu poustet do topeni cca 37stupnu konstantne. Pokud nekdo rozumne navrhne radiatory, aby se nemuselo topit na vysokou teplotu, tak neni co resit a vymyslet nejake akumulace a blbiny.
hodnocení

Ale já nechci nic očurávat.Ani nepředpokládám že budu topit zadarmo to neřeším.Ale prostě kondenzační kotel má rád velký objem vody v systému.To je jasná a daná věc.Prostě u kondenzáku je to paradoxně jinak opačně.To ty deskové plecháčky kde vody moc není nesplnují.Ale to stále platí pouze pro KZ kotel.Mám dvě bytové jednotky tři ty deskový po domě už tu mám.A prostě není to ono ten radiátor hned zchladne divný teplo z toho.Byli tu před montáží čtyři firmy a všichni shodně konstatovali "pane budte rád že máte tolik vody v systému a takový tělesa to je pro KZ kotel nejlepší"

To jsou idealni stavy, ne podminky.

Už kvůli teplotnímu spádu je vhodné mít stejný typ radiátorů

v celém baráku. Jedna věc je výkon radiátoru který musí být samouřejmě stejný. druhá věc že topení s článkovýma radiátorama se prostě chová jinak než systém s deskáčema

Plechové článkové radiátory se vždycky vyráběly v bateriích po 5, 7 nebo 10 článcích takže pokud chcete víc než 10 článků musí se tyhle baterie nějak zkombinovat

A jak že to prosím souvisí velký objem vody a kondenzační kotel? Nijak, TK je to zcela ukradené..

hodnocení

0x

Něco zalepovat by šlo uvažovat, kdyby se jednalo o nějaký náhodný únik, ale vám už tečou tři zaráz, Podle mého názoru jste tam měl v otevřeném systému malý tlak do cca 1 Atm, ale dali vám tam expanzní nádobu, Vy teď máte tlak v okruhu násobně vyšší (ještě k tomu cykluje podle teploty). To je pro přestárlé radiátory i těsnění hrob, Měl byste bohužel vyměnit vše. S novým kotlem už zřejmě velký objem v okruhu nepotřebujete a na nějaké pokusy s bazarovými radiátory už je vysoké datum. Asi vám nezbyde, pokud nemáte peněz nazbyt, než jít do jistoty nových deskových radiátorů.

Jsem na tom podobně, taky velké staré plecháče a otevřený systém a namontoval jsem si letos automat na uhlí. Tušil jsem, že toto by se mohlo stát a radiátory v celém baráku ani náhodou měnit nechci, tak jsem ponechal otevřený systém.

hodnocení

Děkuju za odpoved je to přesně jak píšete.Předtím otevřená expanze tlak do 1 atm.Ted se to zavřelo starý tělesa a hotovo.A k tomu blbej čas na špekulace a pokusy...díky.Mám v plánu vyměnit samozřejmě vše peněz není nikdy dost ale na tuhle "legraci" včetně blbosti jako je kondenzační kotel který jsem musel koupit protože nic jinýho už nejde ještě pod polšářem mám...díky

asd1
hodnocení

0x

Ještě by šlo vrátit otevřenou expanzku a upravit čidlo minimálního tlaku v kotli... Ale když už radiátory mokvaj tak je po nich, dá se to zavařit autogenem - místo těsnění svar, ale autogen dnes je rozmar milionáře + ještě někdo kdo s nim umí...

článkový radiátory jsou finančně mimo i plecháče, bazarový nejspíš na tom budou podobně jako ty aktuální (při přepravě se hne těsnění a pak tečou, přetěsnit zarezlý je problém a pakrána i když to jde dobře)

Takže zbývá nahodit deskáče, rozteče se dělají i stejné jako staré článkové.. Výkon aby se to kamarádilo s kotlem a zbytkem systému.. Obecně jsou jednodesky, dvojdesky, trojdesky..Jsou srovnávací tabulky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výměna radiátorů

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]