Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám možnost zakoupit pozemek vedený jako trvalý travní porost. Pozemek je v chatové oblasti tj. chatové zástavbě. Nyní je na pozemku (v katastru) zakreslaná "budova" 11 m2 vedená jako stavba pro rodinnou rekreaci. Ta je samozřejmě pro jakékoliv přebývaní malá. Co lze na tomto pozemku legálně postavit, aby mě to nestálo moc běhání po úřadech? Nejedná se o žádné chráněné území ani nic podobného. Děkuji
postavit tam můžete bez povolení a myslím že i bez ohlášení jednopodlažní chajdu do 25m2 včetně. Nejlépe se koukout kolem sebe abyste tam nepostavil něco proti zvyklostem...
v územním plánu je to vedené jako chatová zástavba nic víc jsem z toho nevyčetl. Teď je tam malá chatička ze dřeva / kamene. Hned vedle na sousedním pozemku stojí zděný "barák" s garáží a min. tak 6+1. K současné chatce je "na černo" přistavěná přístavba a místo toho abych jí složitě legalizoval (nic k tomu neexistuje), tak bych si třeba vedle postavil něco jiného. Zkusím se obrátit na SÚ. Spíš mě zajímalo, s čím bych tak mohl počítat a co vůbec lze stavět, jestli má smasl se do toho pouštět
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.