Ahoj, dnes jsem se dal do instalace ohřívače vody do nové kuchyně a hned po napuštění ohřívače začal protékat pojistný ventil. Zakoupil jsem manometr a zjistil, že mám v domě tlak vody přesahující 7 bar (pojišťovák je 6,7 bar). Samozřejmě to musím řešit redukčním ventilem, ideálně pro celý dům, ale jde mi o to, zda to musím řešit na vlastní pěst a za vlastní peníze, nebo je to věc, kterou by měly řešit vodárny, protože s tak vysokým tlakem přece nemůžu provozovat žádný běžný ohřívač. Podotýkám, že na vstupu vody do domu žádný redukční ventil není, jen vodoměr. Budu rád za rady. Díky.
Jak píší ostatní - je to starost dodavatele vody. Tlak je obecně omezen na max 6 barů, v odůvodněných případech / výškové budovy/ až 7 barů. Ale také se domnívám, že DIY řešení bude ve výsledku jednodušší a rychlejší. Ale určitě bych jako první zkusil oslovit vodárenskou firmu.
Mají (musí) to řešit vodárny, ale to je takový moloch že bys byl dlouhodobě bez teplý vody. Takže jednodušší (resp. pokud chceš ohřívák tak ti nic jinýho nezbyde) je osadit vlastní redukčák.
Aby si na to vodárny nezvykaly, tak je ale vhodný vysoký tlak vody prokazatelně oznámit a požadovat nápravu.
Dává se na studenou vodu ještě před rozdělením na teplou a studenou větev (aby v baterii byl v obou větvích stejný tlak) a před RV je dobré dát filtr.
U nás to všichni řešili na vlastní pěst. Už je to pár let a tlak šel postupně dolů a už to není potřeba. Nebydlíte v nějaké nové osadě, kde ještě bydlí méně lidí než se v budoucnu plánuje?
Nene, není to nic nového a víc domů tu už určitě nebude, není kde a poblíž průmyslová zóna. Zkusím se přece jen obrátit na vodárny, ale počítám s tím, že to budu muset řešit sám. Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.