Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zednický slang - švagrat

Od: ptesuz odpovědí: 10 změna:
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kuchtik00*
hodnocení

5x

U nás se říká štragvát, ale bude to úplně to samé. Je to něco, co ti vymezí malou vůli mezi provázkem a sledovanou konstrukcí - typicky při zdění. Jde o to, že si např. pomocí hřebíčku oddálíš provázek od rohových tvárnic a pak při zdění řádku dodržuješ stále tuto stejnou mezeru - ukládáš tvárnice o sílu hřebíku od provázku. Pokud se nepoužije, může se stát, že už druhou či třetí tvárnicí si provázek "vyhneš" ven a pak jedeš celou řadu špatně..

hodnocení

1x

Nevím. Zní ta jako němčina kterou čeští zedníci zkomolili. (švagrat - švagrad - švangrad - švankrad - schwank rad)

hodnocení

1x

Swank Radiant Tube Heaters?

jabraka*
hodnocení

0x

Neví to ani strejda GOOGLE.My používáme v rodině slovo "hudry"je to přídavek do vánoční rybí polévky.Samozřejmě to nemůže nikdo znát,protože opečenou housku si takto pojmenovala dcera o vánocích,když ji byly tři roky.

JB

Hudry hudry dělá taky krocan těsně předtím, než se dostane na talíř :)

hodnocení

0x

Nejspíš to vypadá, že to je špatně odposlechnuto a to slovo bude jiné.

berger*

To bude ono. Před mnoha léty,když jsem ničemu ještě nerozuměl,po mně chtěl zedník "katrňáky". Já nevěděl,co je katrňák. Otázka zněla - katr nějaký máš?*zed*

hodnocení

0x

A nemá to být vágris?

asi ne, z němčiny překlad zní jako otočné kolo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]