Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z lednice Baumax utíká plyn

Od: mi88ko odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

Asi před 8 měsíci jsem koupil Ledničku Baumax,ale asi po 4 měsících mi z ní utekl plyn (myslím že asi freon ). Přijel mi na ni opravář,znovu naplnil plynem a řekl že nedává záruku ,že to může znova unikat a převařil všechny spoje a sváry.Jenže teď mi znova ukazuje mrazák že opět dochází plyn a mrazák nemrazí.Na novou ledničku nemáme a spíše hledám nějakou náhradu či opravení lednice na způsob zalepit či utěsnit bez otevření (rozebrání ) , nebo si koupit malou tlakovou lahvičku s plynem(freonem ) a ventilem a nechat ji tam navařit.S tím že když bude lednice signalizovat pokles,tak bych to dopustil..Je to reálné? Teoreticky by to mělo jít,ale nevím abych nebyl "prase" a neznečišťoval ovzduší freonem či jiným plynem...

Předem děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mi88ko
hodnocení

Pardon,omlouvám se Lednice je Baumatic

juvla*
hodnocení

0x

To bych nedělal. Pokusil bych se jí reklamovat.

mi88ko
hodnocení

Bohužel lednice neí již v záruce,kupoval jsem ji již jako použitou.

kiaransalee*
hodnocení

0x

pardon,

kolik stojí to dopuštění freonu?

cyril*
hodnocení

0x

Nejschůdnějším řešením v případě, že na novou nemáte prostředky, je obstarání jiné. Mnohdy se i na sběrných dvorech najdou kusy v podstatně lepším stavu než je ta Vaše. Jinak , když si vezmete novou na splátky, tak na tom budete finančně podobně, jako když budete neustále platit za opravy té staré. Rozdíl bude ten, že s tou starou budete mít jen kupu starostí a rozčilování, zatím co ta nová by měla fungovat bez problémů a s levnějším provozem.

raadek*
Freon se uz nepouziva. Je tam jine chladici medium. Take bych vam doporucil sberny dvur ve vetsim meste. Lidi nekdy vyhazuji plne funkcni spotrebice treba z duvodu rekonstrukce kuchyne. Staci vzit flasku pro zamestnance sberneho dvora a lednicku tam vyzkouset. R.
hop®

U nás (Praha 10) to nefunguje. Když se kamarád ptal, zda by mohl za nějakých podmínek třeba i odkoupit použitý a pravděpodobně zcela funkčí monitor (upgrade HW z MÚ), bylo mu řečeno, že tam mají kamerový systém a že jim těch pár korun nestojí za případný prů*er...

kejki

Jo, spousta sběrných dvorů se tváří, že schraňuje poklady. Naštěstí ještě některé ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]