Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Dotaz. Můžu napojit Fázi na světlo přez vypinač z krabice od 6A jističe (není tam Nulák,jen jeden drát ke světlu) a Nulák napojit do krabice kde jsou napojené zásuvky od 10A jističe?
4x
Tak celkove je to takova prasarnicka...ono to fungovat bude, ale revizi na to nedostanete. Proc z toho rozvadece nenatahnete nove privodni kabely, kdyz uz jste tam tahal zelenozluty k zasuvkam?
3x
já mám podezření že tazatel netahak nové kabely ale přitáhl jen zelenožlutý drát tam kam potřeboval, takže je to bastl celé, jinak by nehledal Nulák ale byl by přitažen v novém kabelu...
1x
A ten nulak múžeš dat k nulákúm co dou od zásuvky
Když budeš krást nulák zásuvkám, kde je proudový chránič, tak se bude vracet méně proudu a bude neustále vypínat ty zásuvky.
A de mu o to jestli to k nim múže přidat
V tom nevidim problém
Jo ,je tam věneček Předělávál jsem kuchyň a koupelnu. Všechno mám doufám podle předpisu.Ale zapomněl jsem na jedno světlo a nechce se mi zase rýpat do omítky.
Pokud ano tak nulu od světla musíš dat zas na nulu od zásuvek nesmíš ho dát na žlutozelenej ochranej vodič to by ti pak padal chránič
barvy drátů dávám jak ma být.Zelenožlutý sem musel tahat až od hodin. Protože původně byly všude jen dva dráty.ted jsou všude k zásuvkám tři.
0x
ke světlu stačí přivést dva vodiče.Přes vypínač fázi,zemnící vodič jakkoliv odjinud.U izolovaných svítidel to určitě nebude dělat problémy.Pokud jde o svítidlo kovové,kde by mohla se na povrchu objevit špatnou izolací fáze,je nutno přivést i zelenožlutý ochranný vodič.a tím jistit kodtru svítidla.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.