Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Dotaz. Můžu napojit Fázi na světlo přez vypinač z krabice od 6A jističe (není tam Nulák,jen jeden drát ke světlu) a Nulák napojit do krabice kde jsou napojené zásuvky od 10A jističe?
Tak celkove je to takova prasarnicka...ono to fungovat bude, ale revizi na to nedostanete. Proc z toho rozvadece nenatahnete nove privodni kabely, kdyz uz jste tam tahal zelenozluty k zasuvkam?
já mám podezření že tazatel netahak nové kabely ale přitáhl jen zelenožlutý drát tam kam potřeboval, takže je to bastl celé, jinak by nehledal Nulák ale byl by přitažen v novém kabelu...
Když budeš krást nulák zásuvkám, kde je proudový chránič, tak se bude vracet méně proudu a bude neustále vypínat ty zásuvky.
Jo ,je tam věneček Předělávál jsem kuchyň a koupelnu. Všechno mám doufám podle předpisu.Ale zapomněl jsem na jedno světlo a nechce se mi zase rýpat do omítky.
barvy drátů dávám jak ma být.Zelenožlutý sem musel tahat až od hodin. Protože původně byly všude jen dva dráty.ted jsou všude k zásuvkám tři.
ke světlu stačí přivést dva vodiče.Přes vypínač fázi,zemnící vodič jakkoliv odjinud.U izolovaných svítidel to určitě nebude dělat problémy.Pokud jde o svítidlo kovové,kde by mohla se na povrchu objevit špatnou izolací fáze,je nutno přivést i zelenožlutý ochranný vodič.a tím jistit kodtru svítidla.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.