Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodně vody při splachování

Od: klara2000 odpovědí: 10 změna:
Zdravím, přestěhovala jsem se do bytu a mám problém s WC.
Záchod na spláchnutí použije hrozne moc vody,dokonce tolik,že ta voda z něho vždy vystříkne a je všude po prkénku a zemi.
Poradíte mi jak prosím zmenšit to množství vody? Záchod má samozřejmě jen jedno tlačítko na splachnutí. Dostala jsem se dovnitř a nevim co dál.
Tak prosím vysvětlení fakt krok po kroku,přece jenom jsem žena a nejsem opravář
Díky za radu.

Hodně vody při splachování
Hodně vody při splachování #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Množstvo vody znížite buď posunutím plaváku napúšťacieho ventilu smerom nadol - otáčajte červenou tyčinkou označenou šipkou vľavo.
Čím bude plavák nastavený nižšie, tým odstaví napúšťanie pri nižšej hladine.
Je na nej závit regulujúci výšku plaváku. Druhá možnosť je prestaviť vypúšťací ventil s páčkou pri dne nádrže - modrá šipka vpravo. Posuňte ju doľava. Po spláchnutí zostane v nádržke vyššia hladina.
Nakoniec je možné zregulovať aj rýchlosť vypúšťania vody vložením vhodnej clony do trubky vypúšťacieho ventilu.
Hodně vody při splachování #3

hodnocení

6x

Systém splachování je START/STOP ,pokud je funkční

Hladina vody v nádržce se dá snížit snížením plováku - červená tyčinka na konci páčky úplně vlevo, otáčením se sníží/zvýší plovák

hodnocení

4x

Mnozstvi splachnute vody snizite packou na splachovacim ventilu, kterou date doleva na minimum. Pripadne viz navod data.alcaplast.cz/... strana 2 krok 9

hodnocení

1x

Máte český systém alcaplast.

Tím červeným se šroubuje nahoru nebo dolu plovák a tak nastavíte hladinu (tolik vody, kolik potřebujete na spláchnutí).

hodnocení

1x

Kdysi jsme měli ten samý problém a vyřešili tak, že jsme do nádrže postavili sklenici. Takže se spláchne méně o to množství, které je ve sklenici.:)

111®
hodnocení

0x
No a když nic nezabere priskrtte kohoutek na stěně, může být vysoký tlak v potrubí. Tak jsem to musel vyřešit já

To by jí musel protékat. Na množství to nemá žádný vliv!...;)

Přiškrtit kohoutek přece nemůže pomoct ani na vysoký tlak. Když se napouštěcí ventil zavře, tlak v řádu a hadičce se stejně vyrovná, jen to bude trvat o trošičku déle.

miki, redukuje to jen ty silné tlakové rázy, když rychle uzavře membrána napoušťáku v nádržce (jak se zvedne plovák). Stabilně ten tlak stejně doteče, ale jemně na mebránu a pak to pomáhá.

Jinak jak píšeš. Tlak se pomalu vyrovná na stejnou hodnotu, jako před přišrceným ventilem.

Jasně, tahle možnost mě nenapadla :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]