Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Thermostat - podpora kotle

Od: pacel odpovědí: 6 změna:
Zdravím všechny,
Mám zájem koupit tento kotel:
m.aaaradiatory.cz/...
A zajímalo by mě, pokud bude možnost propojit ho s tímto thermostatem:
m.alza.cz/...
Bylo mi řečeno, že ano pokud kotel splňuje toto:
• Spínací proud: max. 120VA (zatížení 4A při 30V, zatížení 1A při 110V / 120V nebo 0,5A zatížení při 220V / 240V)
• 2 kabely se suchým kontaktem (ON/OFF)
• Účiník: cos φ > 0,8
Nejsem elektrikář, a rád bych, než si tyto věci koupím zjistil (než chodit za eleltrikářem) pokud je to kompatibilní.
Popř. Jestli mate nějaké lepší nápady / zkušenosti s jinými Wi-Fi thermostaty?
Díky za vše

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, bude to fungovat...ale zapojovat to bude stejne elektrikar.

pacel
hodnocení

Super. Díky moc za superrychlou odpověď!

hodnocení

1x
Zase tak moc si ale od toho "inteligentního" termostatu neslibujte, zvláště v kombinaci s elektrokotlem.
pacel
hodnocení

Nějaký lepší nápad na thermostat?
To není o "lepším termostatu". Problém je v "možnostech" kotle, který se v podstatě nedá moc regulovat (pouze ve třech stupních výkonu) a do toho ještě bude "kecat" HDO. Aby regulace měla významnější vliv, nelze to provozovat tímto způsobem. Fungovat to ale samozřejmě bude.., ovšem zdaleka ne ideálně.

pacel
hodnocení

Okej. Každopádně, díky za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]