Nejste přihlášen/a.
Zdravím dnes jsem si všimnul, že při zapnutém vytápění do podlahy mi nejspíš nejde vůbec teplá voda do systému. Na vstupu teplé vody mám termo hlavici na které mám nastaveno 40°c ale nejspíš to přes ni vubec nepropouští at tam nastavím kolik chci. Může být špátna ta hlavice nebo bude problém někde jinde? Díky za odpověd
Zavřete všechny okruhy kromě jednoho a nechejte vyhnat bubliny. Pak ho zavřete a pusťte druhý atd atd. Ideální zavřít všechna ostatní topení ať čerpadlo tlačí jen do podlahy. Tímto způsobem jsme vyháněli bubliny z podlahy. A topenář vrtěl hlavou, že to nejde samo...
Aha, myslel jsem, že jde o první spuštění podlahovky po realizaci...
A čerpadlo se vrtí? Může být po zimě zaseknuté. Poslechněte zda se otáčí nebo rezonuje na místě. Mě na něj stačilo rázně klepat druhou stranou šroubováku za provozu a za chvíli se odseklo.
Kotel je zapnuty? System je odvzdusneny? Cerpadlo na rozdelovaci podlahovky je zapnute, jede? Termohlavici dejte na max a zkuste jestli to natapi... uz to nekdy topilo?
Tento systém již "běhal"? Nevidím zkrat na spodku ventilu s termostatickou hlavicí - ale to by spíše "rozhazovalo" hydraulicky ostatní tělesa před rozdělovačem/sběračem. Další možností je uniklá níplň z tykavky termohlavice a tato je zavřená, nebo skoro zavřená - zkuste sejmout termohlavici / a zkontrolovat zdali je možně se špinglí zahýbat- zdali není zalehlý ventil/ a nechat chvíli / několik málo minut/ běžet a nebo na několik málo minut zamáčknout špingli / je otázka zdali ventil je otevřený když je špingle vyjetá či zamáčknutá/ . Pokud je podlaha pod úrovní rozdělovače/sběrače tak by k zavzdušnění nemělo dojít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.