Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahovka netopí

Od: tyrex odpovědí: 12 změna:

Zdravím dnes jsem si všimnul, že při zapnutém vytápění do podlahy mi nejspíš nejde vůbec teplá voda do systému. Na vstupu teplé vody mám termo hlavici na které mám nastaveno 40°c ale nejspíš to přes ni vubec nepropouští at tam nastavím kolik chci. Může být špátna ta hlavice nebo bude problém někde jinde? Díky za odpověd

Podlahovka netopí

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zavřete všechny okruhy kromě jednoho a nechejte vyhnat bubliny. Pak ho zavřete a pusťte druhý atd atd. Ideální zavřít všechna ostatní topení ať čerpadlo tlačí jen do podlahy. Tímto způsobem jsme vyháněli bubliny z podlahy. A topenář vrtěl hlavou, že to nejde samo...

doplněno 14.10.20 16:35:

Aha, myslel jsem, že jde o první spuštění podlahovky po realizaci...

doplněno 14.10.20 16:37:

A čerpadlo se vrtí? Může být po zimě zaseknuté. Poslechněte zda se otáčí nebo rezonuje na místě. Mě na něj stačilo rázně klepat druhou stranou šroubováku za provozu a za chvíli se odseklo.

hodnocení

0x

Kotel je zapnuty? System je odvzdusneny? Cerpadlo na rozdelovaci podlahovky je zapnute, jede? Termohlavici dejte na max a zkuste jestli to natapi... uz to nekdy topilo?

tyrex
hodnocení

Mám to napojeno na 1000l akumulační nádrž, čerpadlo při zapnutí sepne a jede mám u něj takový malý odvzdušňovací ventilek a při otevření vytéká jen studená voda. Vloni to topilo normálně. Jestli je to odvzdusnene cele a všechny okruhy to jsem nezkoušel a popravdě jsem to ještě ani nedelal tak nevím jak správně nato.

tyrex
hodnocení

A kudy ty bubliny vyjdou co mám povolit přes jaký odvzdusnovak.

Netuším jak to máte udělané. U nás bubliny z podlahovky odchází přes topení v koupelně, které je nejvýš a bubliny se tam hromadí.

tyrex
hodnocení

Čerpadlo jede to mi nepřijde že by bylo nějak zasekle. Přijde mi divné že po tu termo hlavici je to teple a rozdělovač už je studený i při zapnutému čerpadle v koupelně mám žebřík a při povolení odvzd. Šroubku taky vytéká voda a žádný vzduch
asd1

Poklepej ten termoventil, možná odskočí a otevře..

tyrex
hodnocení

Teď jsem zkusil zavřít všechny okruhy a nechal jsem otevřený jen žebřík v koupelně a vypadá že to topi. Žebřík se ohřívá a i ten rozvaděč je teply, ale jak zase otevřu všechny okruhy tak ten rozvaděč je hned zase celej studenej a přijde mi že to zase netopi
Jak jsem psal, první jeden, pak druhý samotný, třetí samotný až budou všechny pak teprve je možné otevřít víc nebo všechny. A ještě ty bubliny pustit ven, ať neobihaji. Někdo má odvzdusneni přímo v kotli...
Voda jde vždy nejmenším odporem. Pokud je tam vzduch jde raději jinudy.

hodnocení

0x

Zkusil bych vytáhnout čidlo termovenilu a zavřít všechny okruhy.pak postupně pouštět jeden po druhém - změní se nějak poloha plováčku?

Pro odvzdušnění je na rozdělovači i sběračí odvzdušňovací hrnek , čepička by za normálního provozu měla být povolená

hodnocení

0x

Tento systém již "běhal"? Nevidím zkrat na spodku ventilu s termostatickou hlavicí - ale to by spíše "rozhazovalo" hydraulicky ostatní tělesa před rozdělovačem/sběračem. Další možností je uniklá níplň z tykavky termohlavice a tato je zavřená, nebo skoro zavřená - zkuste sejmout termohlavici / a zkontrolovat zdali je možně se špinglí zahýbat- zdali není zalehlý ventil/ a nechat chvíli / několik málo minut/ běžet a nebo na několik málo minut zamáčknout špingli / je otázka zdali ventil je otevřený když je špingle vyjetá či zamáčknutá/ . Pokud je podlaha pod úrovní rozdělovače/sběrače tak by k zavzdušnění nemělo dojít.

Nyní vidím, že systém již korektně "běhal". Tj jako první bych zkontroloval funkci termohlavy a ventilu dopouštějícího topnou vodu do okruhu podlahovky. Předpokládám, že je buď zaseklý ventil nebo uteká náplň z termohlavy/tykavky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]