Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodatecna montaz digestore

Od: martinjuricek odpovědí: 5 změna:
Zdravim,
Ted budu resit u RD dodatecnou montaz digestore v kuchyni. Domek drevostavba. Rozhodli jsme se, ze vyvod odpadniho vzduchu chceme ven, nikoli jen reciklulaci vzduchu. Ted docela dost varime a tu zvysenou vlhkost chceme i timto vyresit. Jen prosim nikde nemuzu najit jak tohle resit. Zda vyvod bokem ze zdi nebo pres strechu, atd. Dekuji za nazory, pripadne i za odkazy k montazi. Dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To ti nikdo na dálku nepoví, jestli vývod stěnou či na střechu. To chce vidět.

kenav

Udelat co bude snazši.

hodnocení

0x

Před lety jsem toto také řešil. V kuchyni jsem snížil strop o rozměr potrubí, nad sporák jsem pak vyvedl koleno a potrubí jsem po stropě v meziprostoru vyvedl ven na fasádu stěnou, kde jsem umístil mřížku k tomu určenou. Potrubí jsem také použil určené pro odsavače, které má speciální povrch, odolný proti usazování nečistot. Strop jsem pak udělal ze sádrokartonu. Odsavač i potrubí jsem koupil u firmy, která to vše dodávala. Do tě doby jsem ani nevěděl, že speciální potrubí existuje.

hodnocení

0x

Jsou možné tři možnosti - do fasády - asi nejjednodušší, dále do střechy - komplikovanější průchod stropem, střechou, nebo využít starého nepoužívaného komínu.

jabraka*
hodnocení

0x

A hlavně počítej s tím,že výkon ventilátoru je nutno vyvážit.To znamená,kolik vzduchu odebereš a vyfoukáš digestoří ven,toliík studeného vzduchu do místnosti,nebo spíše do domu musíš vrátit.Pokud budeš vzduch vyfukovat,nastane zachvíli podtlak a ventilátor digestoře přestane fungovat.Toto se děje u dokonale těsných stavebPokud jsou v domě stará okna,tak tam stačí zvenčí studený vzduch nasát.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]