Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
byl jsem se zeptat v nátěrových hmotách a když jsem vyslovil "reaktivní barva přímo na rez", tak prodavač dělal, že o tom dlouho neslyšel a měl jsem z toho dojem, že to snad ani není k sehnání. Nenechal jsem se odbýt a ptal jsem se na alternativy. Chtěl jsem nátěrový systém základ i vrch. Nabídl tedy odrezovač a na to akrylátovou S2211 colorlak.cz/... + univerzální ředidlo C6500
Chci se zeptat jak je to s dostupností reaktivních barev přímo na rez a jestli znáte nějaké příklady? Děkuji
Pokud je barva antikorozní tak to asi neznamená že je tzv. reaktivní že?
Pokud bych použil výše doporučenou barvu, tak je možné, že na orezlém kovovém potrubí ve sklepě, které natřu odrezovačem vydrží méně než 15 let? Děkuji
Nejlepší je o očistit na lesklý kov a pak klasický nátěr. Když chcete "bezpracně", potom Hammerite hammerite.cz/...
no řeším podobné na plotě a použil jsem odrezovač + Alkyton, orezovač tento a má ho Teta drogerie nejlevnejsi-barvy-laky.cz/...
Údajně nejlepší je suříková barva na kovy viz zde:
V osmdesátých letech jsem s ní dělal, dá se sehnat od jiných výrobců
Velmi nesnadně se získá suříková barva (plumbinol, ...), neb je zakázaná pro běžný prodej z důvodu ochrany životního prostředí (obsahuje olovo, hlavně problém při výrobě). Kdysi jsem pátral, výsledek asi následný - specielně se dodává (ale jen velká průmyslová balení), autorizovným firmám (nejspíš restaurátoři a podobně) znalým práci se "škodlivými látkami", a nutné zdůvodnění použití.
Samozřejmě z antikorozního pohledu ideální, užívaná k nátěrům už ve starém Římě + olověné vodovodní trubky, ve slitinách jídelní nádobí, ...
V prostředích,kde se pracuje s kyselinami a louhy i jinými agresivními chemikaliemi,se na ochranu konstrukcí používá chlorkaučuková barva,ovšem není to zrovna chuťovka pro prostředí fabriky.Příklad: colorlak.cz/...
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.