Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat spirálu/pružinu kliky

Od: popelka® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den potřebují poradit kde bych sehnal náhradní díl co drží kliku u dveří, jedná se o takovou spirálu (viz foto) z dratu.Děkuji

doplněno 12.10.20 19:35:

Ještě doplním ta klika s kováním je od firmy okdoors.eu

doplněno 31.10.22 18:19:

Dobrý večer tak jsem se pokusil rozebrat kliku a zjistil jsem toto, prasklý nějaký kroužek a spirála.Jdebto nějak opravit, případně sehnat náhradní díly.Děkuji.

Kde sehnat spirálu/pružinu kliky
Kde sehnat spirálu/pružinu kliky #2
Kde sehnat spirálu/pružinu kliky #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

4x

žádnou spirálu nevidím jen segrovku co zajišťuje kliku, jestli myslíš Segrovu podložku tak tam kde mají šrouby, nebo kde se prodávají ložiska, je to zajišťovací podložka

hodnocení

4x

Tady si vyberte (na originále je to špatně vidět) a pak objednejte.

hodnocení

3x

A já si myslím že zhání pružinu (spirálu)*nevi*.Ale ta kliku vrací,drží ji opravdu segrovka

sezamcz.cz/...

hodnocení

Špatně jsem to napsal segrofka drží tu kliku máte pravdu potřebují tu pružinu,děkuji za poslání toho odkazu.

hodnocení

2x

Když jsem koupil nové štítky, tak jsem všechny tyto pružiny vyhodil, protože pružiny v zámku jsou dostačující. Nepotřebujeme "kilovou" sílu pro stisk kliky.

Ono je kování a "kování" mám na vchodových dveřích těžké kliky které bez pružiny nemůžou být. Jsou tak těžké že vlastní vahou otvírají zámek. Zase jsem u nich ale za 10 let nemusel řešit to, že by se povolil červík. Drží jak helvetska víra.

OK, je to možné, mě šlo hlavně o dveře, které jsou v bytě. A na obrázku těžké štítky nejsou. Aten systém štítky pouze prodražuje.

hodnocení

0x

zdravim co kouknout na výrobce pružin jestli je nedělaji jako nahradni nebo se stavit v zamečnictvikde prodavaji zamky jestli to nemaji nahradni ja bych si to doma namotal sam z pružinoveho dratu bohužel ten vy nemate

belus
hodnocení

0x

Zdravim,

ja so to riesil velmi jednoducho.Tiez som vyhodil original pruzinu,kvoli sile.Z oceloveho lanka ( telef.samonosny drot,lanko z bicyklovej brzdy...) som odmotal jedno vlakno (pripadne viac,podla toho ake lanko zozeniete) ,stocil do tvaru pruzinky,zalozil a mi to funguje uz par rokov Ak by to nahodou prasklo ,je to na 5 min.roboty nahradit zase pruzinku..Klika sa lahko otvara,jemne sa dvere zabuchnu...Mozno som vam pomohol.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]