Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Garáž dle ÚP

Od: mettaxa® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěl bych na pozemku postavit domeček, jenže dle ÚP je povinnost k domečku postavit minimálně jednu garáž pro osobní automobil. Chtěl bych místo zděné garáže s vraty atd. postavit jednoduchý dřevěný přístřešek. Myslíte si, že by to bylo v rozporu nebo je to zkousnutelné? Řešil jste někdo podobný "problém"?

V textu není přesná specifikace, co je vlastně garáž.

4. součástí domu bude minimálně jedna garáž pro osobní automobil.

Děkuji předem za radu, zkušenosti.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tady ti klidně poradíme cokoli, ale konečné slovo bude stejně mít stavební úřad. Takže bych tvůj dotaz směroval přímo tam.

krtek6
hodnocení

0x

už jsem slyšel ledasco...že musí být být hřeben střechny rovnoběžně s uliční čárou, barák musí stát x metrů od hranice pozemku, vody musí být do jímky atd...ale že by mi někdo diktoval, že si mám postavit garáž k baráku když nemám např. auto nebo řidíčák nebo když ji nechci z jiného důvodu...to slyším poprvé...

Je (a bylo i před dvaceti lety) to běžné.

Požadavek na garáž (resp. parkovací místo) je zcela legitimní záležitost..a to prosím pěkně nejen v ČR, ale i v jiných (a zcela demokratických) státech.

Proč tomu tak je, stačí se podívat na ulice kolem sebe..

hodnocení

0x

Doporučuji nastudovat toto: docplayer.cz/...

Podle mě z toho vyplývá, že by v podstatě "jednoduchý dřevěný přístřešek"měl stačit, bude ovšem na vás, abyste to stavebnímu úřadu vyargumentoval.

hodnocení

0x

Jak to bývalo v minulosti víme, ale nedovedu si představit, že vám dnes někdo bude rozkazovat co máte na svém pozemku postavit. Možná tak upravit vzhled stavby, ale jestli máte stavět něco, co nepotřebujete, je na hlavu.

fugass*
hodnocení

0x
Na úřadě Vám přeci nemůžou přikázat stavbu garáže!?! To by Vám mohli říct, že máte mít dílnu, pergolu...jinak stavbu nepovolí nebo co? Lidi, vždyť ti úředníci tam jsou zaměstnanci a dávat tato a jiná povolení je jejich práce. Jejich práce není stavbu prodlužovat, oddalovat, zamítat... Mají předložit náležitosti, vy je mate splnit a fertig. Co jsme to za stát, kde stavební povolení trvá déle jak rok? Za mě bych úředníkovi řekl, že se jdu přeptat výše...

Regulativy územního plánu jsou pro stavebníka závazné.

fugass*
Regulativ může být že v místní zástavbě jsou všechny domy 2patrové s garáží, tudíž nový stavebník musí toto dodržet? Toto se doví až když koupí pozemek a na dodržení toho prostě nemá. Stejně jsou domy v ČR každej pes jiná ves. A to co roste v moderních satelitech...to jeden nepozná vlastní dům, protože jsou jeden jak druhý.

To se dozví samozřejmě přečtením územního plánu kdykoli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]