Nejste přihlášen/a.
zdravím, nikdy jsem to nemusel resit, proto mozna takova hloupa otazka. Proste jsem vyklizel kulnu na chate a chci se zbavit spousty kramu. S nadsazkou, je to temer na kontejner. Je to vsehochut, drevo, drevotriska, hlinik, plasty a i lepenka. Jak se toho zbavit za co nejmensi naklady? Pristavet kontejner, specializovana firma, atd? Nejake zkusenosti? diky moc
Nejlevnejsi roztridit, kovy vytridit a zpenezit, drevo narezat do kamen, plasty a drevotrisku svepomoci poodvazet do sberneho dvora. Drazsi varianta je nechat si pristavit kontejner, naplni a zaplatit.
Upozorňuji, že lepenka - asfaltový izolační pás je nutno zavést na ekologickou likvidaci nikoliv do sběrného dvora ale ke specializované firmě na likvidaci nebezpečného odpadu. Tam je to za poplatek, který je tím větší, čím je hmotnost lepenky vyšší.
U nas ve sbernem dvore berou lepenku, ipu, kanadskou sindel do 100kg na osobu za mesic zdarma. Samozrejme jen pro ty s trvalym bydlistem.
dekuji za namety...samozrtejme zdrave drevo jsem jiz roztridil, spise mi slo o tu lepenku a ty kramy, ktere se nedaji zpracovat. Ale samozrejme asi pouziju ten sberby dvur, ktrey je cca 7 km od nas. Spise mi slo jestli by to nebylo levnejsi pristavit kontejner.
To tu nikdo nedokáže posoudit...
a) nevíme kolik materiálu potřebujete zlikvidovat
b) ceny za přistavení kontejneru se liší frima od firmy
c) ceny za uložení ve sběrném dvoře se opět liší město od města, či vesnice od vesnice.
Výhody kontejneru - firma přistaví, vy naplníte, firma odveze a vy zaplatíte.
Nevýhody sběrného dvora - velké množství předmětů nenaložíte na jeden přívěsný vozík, pojedete několikrát. Ve dnech a hodinách určených pro veřejnost bývá před sběrným dvorem delší fronta aut s plnými přívěsnými vozíky. Počítejte s větší časovou ztrátou. Čas jsou peníze. Pro někoho velké peníze, pro jiného zanedbatelné. To je na Vašem uvážení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.