Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jestli existuje nějaká právní vyhláška nebo něco takového,když domácí v nájemním domě odmítá řešit sousedské rozepře.Protože náš domácí má vše tzv. u zadku.
Jde o to že se do patra nad námi nastěhovali noví nájemníci a téměř každou noc od 00:00h do 6:00h něčím mlátí do podlahy a vyluzují jiné zvuky při kterých se nedá ani přivřít oko!
My co jsem v podlaží pod nimi jsme jim již x krát říkali at se na to vykašlou,ale nic nepomáhá...když jsme na to upozornovali domácího,odkáže nás at si to vyříkáme mezi sebou!
Doplnuji že 4 roky předtím tam bydlela paní s 2 dětma a v životě jsem žádný zvuk neslyšel,takže to nekvalitní podlahou nebude!
Předem díky za rady.
6 hodin mlátí do podlahy? Zvuky myslíte sex? Zavolejte policii, kvůli rušení nočního klidu, když se nechtějí domluvit. Co mají říkat lidé, kteří žijí u dráhy, ono si časem zvyknou a zvuky nevnímají.
Domácího vaše rozepře nezajímají, nemá asi jen vás.
Je to jasnej fet vykroucenej,podle mě si v noci šlehne a pak lítá po bytě a různě"kutí"Jeho manželka je taky občas"pěkná"
Nechápu proč ho domácí vzal do pronájmu,když to na něm musí poznat i malý dítě...mě si pomalu lustroval a i ostatní normální nájemníky co vím.
Bordel z venku tu taky je,hlavně psi,to tu pak je jak v útulku...ale to je vše alespon trochu z povzdálí a není to třeba 5-6h v kuse.Ale toto je jak kdyby ten bordel dělal přímo ve vašem pokoji,to se opravdu nedá zaspat!
U dráhy i u hlavní silnice kde jelo jedno auto za druhým jsem bydlel,to je v podstatě monotoní zvuk a to mě naopak uspává.To se nedá srovnat.Při tomto se klepe celej barák a nízký frekvence se vám zařezávají do těla.
Nic zkusím co půjde a kdyžtak se odstěhuju...díky.
@cvach - domácí v nájemním domě odmítá řešit sousedské rozepře
Jedná se o spor mezi vámi a sousedy, on nic řešit nemusí. Teoreticky by mohli dostat výpověď podle
NOZ § 2291
(1) Poruší-li nájemce svou povinnost zvlášť závažným způsobem, má pronajímatel právo vypovědět nájem bez výpovědní doby a požadovat, aby mu nájemce bez zbytečného odkladu byt odevzdal, nejpozději však do jednoho měsíce od skončení nájmu.
(2) Nájemce porušuje svou povinnost zvlášť závažným způsobem, zejména nezaplatil-li nájemné a náklady na služby za dobu alespoň tří měsíců, poškozuje-li byt nebo dům závažným nebo nenapravitelným způsobem, způsobuje-li jinak závažné škody nebo obtíže pronajímateli nebo osobám, které v domě bydlí nebo užívá-li neoprávněně byt jiným způsobem nebo k jinému účelu, než bylo ujednáno.
(3) Neuvede-li pronajímatel ve výpovědi, v čem spatřuje zvlášť závažné porušení nájemcovy povinnosti, nebo nevyzve-li před doručením výpovědi nájemce, aby v přiměřené době odstranil své závadné chování, popřípadě odstranil protiprávní stav, k výpovědi se nepřihlíží.
ale obávám se, že pokud "pan domácí" nebude chtít, neuspějete. Kdybyste volali policii ohledně rušení nočního klidu (všichni a opakovaně), měli byste aspoň nějaký základ pro jednání s ním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.