Nejste přihlášen/a.
Potřebuju v patře udělat novou podlahu. Rozhodl jsem se pro OSB desky. Základ podlahy tvoří trámy. Jejich rozdíl ve výšce je až 10 cm na 4 m na šířku i na délku. Myslel jsem, že udělám nový rošt ( trámy jsou cca 1,2 m od sebe ) Čím vyrovnat rošt do roviny? Viděl jsem rošt vyrovnaný pomocí podložek pro dřevěnné venkovní terasy. Trochu by se mě tím podlaha ale prodražila.
Jsou i levnější podložky, třeba pod zakládací, či patní lišty. Klidně můžete použít i sololit.
vymezovací podložka 5x50x50mm-žlutá /50ks/
2,3,4,5,8,10, mm
Spíše mne zajímá, kde je tepelná izolace. Snad ne pod OSB deskou.
Takto to dopadne.
Ano, izolace zustane pod OSB deskou. Je tam totiž z doby, kdy se v přízemí pod zminovanou podlahou dělal strop ze sádrokartonu. Půda ještě nebyla zateplená, takže se na stropní trámy na které nyní plánuju podalhu dala vata, hydroizolace a sádrokarton. Vydíte v tom nějaký problém?
Ano tohle shnije.
Musí být odspoda sádroš, parozábrana, izolace a podlaha nad tim nesmí být parotěsná, tj. pokud OSB tak mezi izolací a OSB by musela být odvětrávaná mezera (a nad izolací paropropustná folie)
Skladbu máš v těch fotkách v odkazu od Milana
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.