Nejste přihlášen/a.
nezlobte se na mě, ale vy se tu dožadujete vysvětlení a svojí instalaci jste nepopsal ani dvěmi slovy jakýkoliv návrh nějakého logického či selektivního postupu zjištění stavu vašeho problému popíráte a pořád máte jen to jedno a to samé proč v neděli nejsme jasnovidci a my to tady bez vaší součinosti nejsme schopni zjistit bud se ke každému návrhu přestante stavět negativně nebo si zavolejte do baráku revizáka a nechte si instalaci zkontrolovat on na to místě příjde. a ted k věci zkuste v neděli před třetí shodit jistič od bojleru jak tu psal kolega a uvidíte jestli hlavní spadne nebo ne. jestli spadne je závada jinde tak bojler nahodíte a zkusíte příště jiný okruh jestli nespadne je závada u bojleru nebo je vyhřátý jistič nebo máte hraniční kapacitu. nemáte třeba přímotopy nebo elektrokotel? a než napíšete vaši větu poč jen v neděli ve tři odpoledne zkuste trochu spolupráce
Tak zkuste aspoň zjistit, který obvod za hlavním jističem vám to způsobuje. Pro začátek vypněte v neděli přer třetí jistič bojleru a uvidíte, jestli to opět vypadne. Je to ale zjišťování na dlouho, možná.
Oni to nevedi a vase upresneni nectou nebo nechapou.Ja to nevim take,krome nedelniho skritka me napada jen spotrebic,ktery je nejakym systemem zapinan v nedeli a je v provozu jen na nizky tarif,ale to jste vyloucil.
Pravda, to jsem nedomyslel. Ale pokud píšete, že to vypadne i když nikdo není doma a jede jen bojler, stejně bych to zkusil. Jen jestli to opravdu vypadne i bez toho bojleru. Některé závady někdy logiku nemají.
Musí to mít nějakou příčinu, samo to nevypadne. Nějaké přetížení, nebo zkrat, který je v podstatě také proudové přetížení. Je potřeba zjistit, co v té době běží. Bz ohledu na to, zda je někdo doma. Někdy stačí, když je jistič starší (je vyhřátý) a může to být na hraně proudové zátěže. Pak může vypadnout i při nižší zátěži, než je na štítku.
Nevíme, jakou máte elektroinstalaci a vní co všechno máte napojeno. Taky nevíme, kolik lidí a jak elektroinstalaci využívá. Co tedy radit?...
Možná plácám blbost, nejsem elektrikář, přepínání tarifu se děje nějakým relé? V tom případě by třeba nečisté kontakty v relé mohly být příčinou vypadnutí jističe, který jede opravdu na hraně a impuls z relé mu stačí k spadnutí právě v neděli při přepnutí tarifu. Znovu říkám, nejsem elektrikář, tak jestli je moje úvaha blbost tak mě neberte vážně.
V bývalém bydlišti jsem měla něco podobného. Jistič vypadával nepravidelně, ale vždy ve stejnou hodinu, buď v 9.00 hod nebo v 17.00 hod.
Po roce pátrání i s ČEZem bylo zjištěno, že jsem na jedné "větvi" s nedalekou fabrikou, která v tuto dobu nepravidelně zapínala nějakou pec. Jak to ČEZ vyřešil nevím, ale bylo po problému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.