Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je možné pouze vyměnit vniřního ventil u kombinovaného rohové ventilu připojující vodovodní baterii a myčku. Nerad bych měnil celý "roháček" , protože má obavy, že bych utrhl celou trubku . Roháček protéká pří otočení kohoutku a přímo přes něj.
Tak jsem odmontoval růžici a je tam toto. Pánové nerad bych se pouštěl do nejakého velkého dobrodružství.
Běžná kuželka tam bude pasovat. Ale je tam ale! Nepůjde to zavřít. Ta kuželka je prodloužená. Ale koukni se pod tu růžici, jestli tam není "ségrovka" a pod ní podložka a pod podložkou těsnění 10x2. Pak máš vyhráno - vyměň těsnění. Tyhle roháky nemám rád, rádi tečou.
Jako u jinejch kuželek. Proti směru hod.ručiček povoluješ - pouštíš vodu. Ve směru hod.ručiček zastavuješ vodu. Jinak podle fotky, je těsnění na hřídelce. Musíš vyšroubovat kuželku (zastavit vodu) a závlačku vyndat a vytlačit hřídelku ven. Tam by mělo být už vidět těsnění. Ale nevím velikost. Tady jsem vždy měnil celý ventyl.
No tak odšroubujte a sundejte tu hlavici z umělé hmoty, tam chceme všichni vidět. Pokud tam je něco jako "kuželka", a půjde koupit jako náhradní díl, tak jo. Ale myslím, že to nepůjde, protože jsem něco podobného před časem řešil taky a šel ven celý ventil.
Jo tak to vypadá dobře.. Vyšroubovat by se to mělo klasicky doleva. Zašel bych s těmahle fotkama do nějaké prodejny instalatérských potřeb, a ukázal jim to tam.
Pochybuji. Jednak jsem neviděl prodejnu, kde by prodali cokoliv menšího, než celý roháček. Ale možná by stálo za to sundat růžici a evtl zkusit roháček rozebrat, třeba by tam mohlo pasovat nějaké těsnění - ty se dají sehnat právě v prodejnách s instalačním materiálem.
Ale ten roháček na snímku nevypadá nějak historicky, takže věřím, že by mohl jít vytočit celý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.