Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit zablokovaný chapač u šicího stroje bagat 706

Od: ze odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, poradil by mi někdo, kdo zná JUGOSLÁVSKÝ šicí stroj BAGAT 706, jak opravit zablokovaný chapač v tomto stroji? Zasekl se mi při entlování slaměného prostírání. Zlomila se při tom jehla. Po vyčištění celého prostoru v oblasti chapače atp.- vyjmutí cívky a promazání celého stroje a odklopení plast kroužku nad chapačem, který nelze vytáhnout, se mi podařilo pouze to, že vypadla ulomená špička jehly. Žádné nitě pod chapačem nejsou nikde vidět. Jinak nelze otočit ručním kolem vpravo (menší kolečko na navíjení nití je rovněž zamrzlé) - jediný výsledek mých snah je pootočení kola cca o 30 st. tam a zpět. Na chapači jsou viditelné - miniaturní šroubečky? - můžou se vyšroubovat? ,aby bylo možné vyjmout chapač a odstranit to co ho blokuje? Nebo je blok v oblasti kola a kolečka, kterým lze normálně pohybovat -t.j. ovládat polohu jehly atp. Nebo je to v háji? Sroj šil do té doby perfektně - mám ho již 35 let. Stroj má bytelnou kovovou konstrukci-jediná vada do dnešního dne se objevila na plastovém dnu kufříku - vyřešeno. Rady jako dejte opravit - vydělat opraváři, stroj vyhoďte, prodejte na náhr. díly atp mi prosím nezasílejte.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Třeba by pomohlo, pár fotek toho chapače, co nejde vyjmout.

zek*
hodnocení

Už jsem našla co jsem hledala

servis - rozebrání a vyčištění

zek*
hodnocení

restaurování

Již není třeba odpovídat našla jsem na youtube odpovědi- díky za námahu

No, jestli jste to podle těchto videí opravila, tak před vámi hluboce smekám !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]