Nejste přihlášen/a.
dobrý den, čistě technicky. Náš dům je připojen na vodovodní řad od souseda. Máme tam i kopanou studnu a chceme se na ni připojit čistě z preventivního hlediska. Nechceme používat studnu a řád najednou, jen to chceme mít připojený a připravený a pak jen přepojovat mezi těmito dvěmi systémy. Je to technicky možné? Co by to vyžaovalo, polopaticky prosím. Díky.
Doplnění: n2kde jsem četl, že je nutné aby voda ze studny nekontaminovala vodnovodní řád. Mě nejde o to abych část rozvodu v domě napojoval na studnu jako např. WC a část na vodovodní řád,. Mě jde jen o to nebo to, nikoli kombinaci obou stystémů. Nevím jestli je to můj případ, jde mi totiž také o to abych se nedostal do nějakých legální potíží.
zeptám se ještě jinak, když si to vše připravím a fyzicky ještě nepropojím, předpokládám, že není problém? Jde mi to, že připojení z řádu je od souseda a nechci nic ponechat v náhodě (ala sousedské vztahy). Jen kdyby pro případ, kdy by mě odpojil. Máme dobré vztahy, čil nic nehrozí, ale znáte to...
ještě jedna taková hloupá otázka, jak to technicky udělat abych to připravil, přivedl k potrubí a pak případně jednoduše fyzicky propojil. Lze to nějak? Je o reálne?
Ano, to možné je, i když tak úplně jednoduché to není. Na potrubí musí být demontovatelný díl, kterým propojíte "trvale" vodovodní řád s Vaším rozvodem. Tento díl v případě potřeby "trvale" odstraníte (třeba uložíte do kůlny) a svůj rozvod připojíte na svou studnu. V žádném případě to ale nelze dělat jen soustavou kohoutů a klapek. Potrubí zkrátka musí být fyzicky odpojené.
Toto by nemohlo byť použiteľné?
Feraxi, a čo má moje chápanie spoločné s položenou otázkou? Ja som položil doplňujúcu otázku a dostalo sa mi relevantnej odpovedi ako aj ostatným.Tieto výrobky a im príslušné ekvivalenty sa vyrábajú, aby splňnovali najprísnejšie zdravotné normy pre inštaláciu. To či legislatíva Českej republiky a EU nie je v rozpore a ktorá legislatíva je nadradená je už debata na inú tému.
A svoje ego si riešte na niekom inom. Značná časť vašich príspevkov nemá s otázkami tu na poradni žiadný súvis
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.