Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk z oken

Od: skalanka odpovědí: 13 změna:

jak mohu omezit hluk z ulice přes plastová okna?Děkuji za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

5x

Při montáži nových plastových oken mě firma upozornila na výměnu těsnění, pokud se mi bude zdát, že hodně slyším hluk z ulice.

Takže nevím, jak dlouho máte okna namontovaná, jestli není těsnění povolené, zteřelé.

hodnocení

2x
Trochu by pomohla výměna skla za protihlukové. Otázka je, jestli to za ty peníze stojí.

hodnocení

2x

Pokud jsou okna dobře seřízená a přesto je úroveň hluku vysoká pomohou předokenní žaluzie. V Itálii kam jezdím pravidelně služebně je má většina hotelů a mohu potvrdit, že jsou velmi účinné i proti hulákajícím opilcům. Další výborná vlastnost je tepelná izolace - v létě velmi účinně snižuje ohřívání interiéru.

Jedinou (pro mě) negativní vlastnost vidím v absolutním odstínění - prostě spíte jako zavřeni ve světlotěsné bedně, ráno venku svítí slunko, ale v pokoji je absolutní tma.

minirol.cz/...

hodnocení

2x

Musíte si uvědomit, že pokud větráte s otevřeným křídlem, tak ten hluk sotva omezíte. Pokud řešíte hluk u zavřených křídel, tak se zaměřte na účinnost:

1.těsnění křídla k rámu ale i utěsnění rámu v ostění.

2. sílu dovření

3. kvalitu zasklení - ,lze neúčinná dvojskla nahradit za trojskla nebo alespoň protihluková dvojskla.

4. Vyměnit okna za okna s mikroventilací v rámu - obsahují zvukoizolační filtr.

hodnocení

2x

Nejůčinější je výměna skel.Dělal jsem to několikrát a rozdíl v hlučnosti je velký. Výměna těsnění a jiné podobné rady jsou proti tomu nula.

hodnocení

1x

Protihluková skla nic jiného a žádné "zlepšováky" nepomohou.

Kolega bydlí u rušné silnice kde denně projede "tisíce" aut.Hluk nesnesitelný.Před třemi lety měnil okna za plastová.Prodejce mu tvrdil že stačí kvaltiní trojsklo a těsnění bude to ok.Samozřejmě to ok nebylo jenom kecy od prodejce.Hluk byl menší ale auta byla slyšet stále.

Letos se naštval sáhnul do peněženky i když se kroutil a nechal vyměnit za skla protihluková.Když jsem u něj v létě byl tak jsem byl v šoku nebylo slyšet nic vubec nic! Ticho jak na samotě.Prostě hluk od silnice žádný.

Na druhou stranu si říkám jestli je to dobré to uplné ticho.Neslyšíte ani nic kdyby se něco na zahradě dělo nebo kolem domu v okolí atd.

razman
hodnocení

0x

Radu Vám asi nedám ale v poslední době uvažuji o vylepšení stávajících oken pomocí plexiskla,které má údajně lepší vlastnosti než klasické sklo. Berte to jenom jako námět k zamyšlení.Nejvíce asi záleží na typu plastového okna,které by se mělo vylepšovat.

Na plexi bacha. I velmi drahé je náchylné na degradaci UV zářením a samozřejmě, je velmi snadno poškrábatelné. Béžně se používá třeba na kabiny obráběcích strojů, ale i tam předepisuje výrobce výměnu po 4 letech a vidím, že po relativně krátké době je často poškozené natolik, že je přes to bídně vidět.

Na okno bych o tom určitě neuvažoval

razman

Já někde četl o nějakém speciálním,které se používá k zasklívání vzácných obrazů,do vitrín muzeí a určitě je dražší než běžné zasklení,akorát o životnosti se tam nepsalo ale údajně je velmi odolné proti poškrabání.Snad se k nějakému experimentu dostanu,páč až se zima zeptá co jsem dělal v létě abych zase nemusel hledat nějaké výmluvy :)

Plexi se v rámech oken nepoužívá , protože má příliš velkou tepelnou roztažnost - hrozilo by prasknutí, dále není příliš odolné proti poškrábání a vlivem tepla více degraduje.

razman

Já si myslel pravý opak na základě této tabulky :)

Hluk z oken

Tepelná roztažnost je hodnota o kterou naroste rozměr při ohřátí o 1°C a co vím plasty mají tuto hodnotu větší než např měď, ocel- ze zkušenosti s potrubními rozvody. Vaše tabulka uvádí tepelnou vodivost, což je hodnota jak "snadno" prochází teplo materiálem... a ano v tomto je plexi lepší než sklo - je méně "hutné" a tak mírně lépe izoluje. Ale hlavní izolant je v okně vzduch, tj význam hodnoty skla či plexiskla je jen část tohoto řetězce. A hodnota tepelné kapacity je množství tepla pro ohřátí 1 kg materiálu o 1°C- což e důležité pokud se mění teplota materiálu, což u skla/plexi okna nemá prakticky žádný vliv / snad pouze rosení skla/.

au1
hodnocení

0x

výměnou za protihluková svet-oken.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]