Nejste přihlášen/a.
Zdravim, vymenoval jsem radiator a po opetovnem napusteni soustavy mi nechce topit okruh, topi jen velmi lehce po dlouhe dobe. Mam expanzku. Kotel je Dakon unical dua CT a kdyz kotel nahodi horaky, tak je slyset jakoby v kotlu tekla voda. Sroubovakem jsem povolil na cerpadle sroub, ale moc vzduchu nevyslo. jak za studena tak i za tepla kdy kotel jel. To same jsem udelal dole pod kotlem u vystupu teple vody u trojcestneho ventilu, taky troska vzduchu, ale vevnitr kotle je jeste spousty vzduchu podle toho, jak to tam sumi a tece. Radiatory odvzdusneny. Prosim jak ten vzduch mam dostat ven?
Dekuji za kazdou radu
0x
V kotli u cerpadla by mel byt automaticky odvdusnovak. Zkuste povolit plastovou krytku na odvzdusnovaku.
0x
Nahoře jsou odvzdušňováky, alespoň já je tam mám. To bublání znám, ale nechává mne klidným. Topí Vám to i s tím hlukem?
Ano nasel, z ventilu nic neteklo, tak jsem opatrne povolil cely odvzdusnovak na trubce, nechal jsem neco vytect, vse vysusil fenem, rozdelal vse kde to zateklo, vysusil a bylo to lepsi, i radiatory nabihaly daleko rychleji nez predtim. Jelikoz jsem tam ale jeste neco slysel, udelal jsem to same, vypuslil pres pul kyblu pro jistotu. Zase vse rozdelal vysusil. No a ted mi nechcou zapalit horaky a preblikava na kotli cervena z oranzovou.tlacitkem to nejde vyrusit. Divam se ale je vse suche. Asi jsem si oddelal zapalovani...
To je mrzuté, občas mi pomohlo, vytáhnout zásuvku ze zdi a nechat to hodinku v klidu. Doufám, že jste to dělal při vypnutém kotli bez napájení.
Mel sem to vypnute, ted jsem to zapl a kotel se rozjel. Asi vlhkost... Na 100% to asi nepujde ted odvzdusnit, ale musim tam dat funkcni odvzdusnovak.
Tak hlasim, i ty zvuky prestaly a topi to uz se zda normalne. Sem tam se ukaze studeny radiator, asi to je zbytkovy vzduch z kotle, jak tam bublal, je ho celkem dost a objevuje se jen na prvnim radiatoru od kotle.
- Plynový kotel Dakon Dua 24 CK blbne
- Plynový kotel Dakon Unical dua vypíná
- Plynový kotel Dakon Bea neohřívá vodu
- Plynový kotel Dakon DUA 24 BK
- Plynový kotel Dakon
- Oprava kotle na topení Dakon
- Plynový kotel dakon dua r turbo-asi čerpadlo
- Plynový kotel Dakon DUA 24CT- topí v létě
- Plynový kotel Dakon BEA 24 - protéká voda
- Nefunguje plynový kotel dakon
- Plynový kotel Dakon Bea
- Plynovy kotel maly tlak
- Plynový kotel Dakon Bea turbo - dlouhá doba n
- Plynový kotel DAKON IPSE 24 CT
- Splňuje plynový kotel DAKON DUA 24CT emise?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.