Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s Dražice OKHE 160 SMART

Od: piacek odpovědí: 6 změna:

Zdravím, chci se zeptat, zda-li má někdo zkušenosti s boilerem Dražice OKHE 160 SMART.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tento bojler je kontroverzný. V prípade, že máte dvojsadzbu pre el. ohrev TUV (16h VT + 8h NT), tak ho legálne zapojiť nemôžete. Výrobca bojleru požaduje pripojenie bez prerušenia dodávky el. energie, energetiké závody zase blokovanie. Ak máte jednosadzbu, tak pravdepodobne čo to ušetríte oproti bojlerom s termostatom, nemyslím si ale, že to dorovná cenu, pri ktorej by ste sa dostali s nízkym tarifom. Taktiež to bude vykúpené zložitejšou RJ, ktorá sa môže pokaziť.

doplněno 09.10.20 08:51:

PS: Ak bude zapojený 24h, tak v 3 ľuďoch si vystačíte aj so 120 L.

hodnocení

1x

Mám ho ve 120 litrové variantě. Co by Vás zajímalo?

piacek
hodnocení

Zajímal mě co se týče spolehlivosti, realných ročních nákladů a rychlosti ohřevu. Jde mi o to zda-li mi bude tento boiler schopen zásobovat domácnost o dvou mladých členech (později třech). Věřím, že 160L bude stačit i na každodenní napouštění vany, sprchy a běžné fungování v kuchyni. Boiler se dohřívá průběžně po odebrání části vody? Nebo pouze v určitých hodinách a po zbytek dne se drží pouze stálá teplota? Jsem v tomto ohledu naprostý laik... Děkuji

Co tak koukám do telefonu, tak mi to ukazuje měsíční spotřebu od 55 do 60 kWh. Nepoužívám ale funkci smart. Mám ho zapnutý na manual + optimum.

Na spolehlivost si nemůžu stěžovat. A podle mého kamaráda instalatéra neexistují na trhu lepší výrobky, než z Dražic. Ta stopětadvacítka je podle projektu dostatečná pro tříčlennou rodinu. Momentálně jsme dva a nedostatkem teplé vody opravdu netrpíme. Nemám sice vanu, jen sprchový kout, ale zase s tou největší sprchovou hlavicí, která je na trhu (45x45 cm) a vody ní proteče opravdu dost. Nemám tzv. noční proud, takže se mi teplá voda dohřívá průběžně, tak aby v boileru byla nastavená teplota. V případě zapojení na noční proud to samozřejmě funguje jen v případě nízkého tarifu, ale myslím, že lze nastavit i tak, aby v případě nutnosti dohřál i v normálním tarifu (za tohle ale ruku do ohně nedám).

Boiler dohřívá vodu docela rychle... nestopoval jsem to, ale myslím, že i když teplota klesne někam k 20 stupňům (dle displeje), tak to na nastavených 54 nahřeje odhadem do hodiny.

piacek
hodnocení

Mockrát děkuji za zpětnou vazbu, dost jste nás uklidnil :) Věřím tedy, že 160l nám vystačí s přehledem na dlouhé roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]