Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventilátor na kamna

Od: pegos odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,má někdo zkušenosti s ventilátory na krbová kamna?Jde mi o to,jestli opravdu pomůžou se zvýšením a lepším rozložením teploty v místnosti,případně jestli to pomůže s teplotou i v místnosti vedlejší.Ještě by mě zajímalo,jestli je lepší ventilátor na kamna nebo rouru

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Příbuzní maji tento od Jotul

gas.cz/...

a můžu potvrdit, že je účinný a hlavně tichý.

Ty levné potvory z wish a pod často vržou a drnčí

jabraka*
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti mohu říci,že u jakéhokoli ventilátoru je jediná možnost správné funkce zajištění cirkulace vzduchu buď v jedné místnosti,nebo z jedné místnosti do druhé.Je to vždy složité,protože se musí určitým způsobem oddělit horký vzduch od studeného.Může se stát.že nesprávně umístěný ventilátor bude nasávat místo vzduchu nad kamny,studený vzduch z podlahy.Ideální by bylo krb umístit do "skříně" a z ní teplý vzduch rozvádět potrubím na potřebná místa.

JABRAKA

jendad
hodnocení

0x

Mám na kamnech už pár let. Vcelku překvapen že ložiska jsou stále nehlučná . Spíše je slyšet jak to řeže vzduch. Když si stoupnete cca metr před kamna , tak cítíte jemný vánek . V principu je to spíše okrasná věc do jedné místnosti . Pokuď máte vysoké stropy , tak jednoznačně je lepší stropní ventilátor . Mám dřevostavbu (cca 10 let postavenou) a tedy vcelku izolovanou a mám sálavá kamna (litináky) . Jsou v rohu a krásně nahřejí zdi okolo a to pak celé září a jednoznačně to má větší vliv na ohřátí okolí než ventilátorek. Do druhé místnosti se mě ale osvědčilo dát na zem mezi dveře stolní ventilátor a foukat studený (hustý ) vzduch do místnosti s kamny . Na jeho místo se natlačí automaticky teplý . To je právě největší problém rozhýbat studený hustý vzduch u země. Pokuď máte starý dum s kamenými zdmi a u země máte zimu , tak jednoznačně je lepší stropní ventilátor nebo ten stolní na zemi a foukat vzduch na pomalo na kamna . Stropní ventilátor se používá s opačným chodem na pomalé otáčky. Nasává tedy teplý vzduch vzhuru a ten jde okolo stěn kde je ohřívá a klesá dolu .Nefouká tak na vás shora teplý vzduch (je to dlouhodobě nepříjemné)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ventilátor na kamna

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]